KORK i Operaen

Den Norske Opera & Ballett, Hovedscenen
lørdag 27. april kl. 18.00

Hør konserten her

Hovedscenen i den nye operaen i Bjørvika
Foto: Jaro Hollan/Statsbygg

Anu Tali, dirigent

Håvard Gimse, piano

  • Leonard Bernstein: Ouverture til Candide
  • Samuel Barber: Adagio for strings
  • George Gershwin: Rhapsody in Blue.
  • George Antheil: A Jazz Symphony for piano and orchestra
  • Duke Ellington: The River suite

OBS: Konserten starter kl. 18.00 (tidligere annonsert kl. 19)

Da vi gjestet Operaen i forrige sesong, blant annet med Bernsteins Symfoniske danser fra West Side Story, bulte veggene ut av responsen fra en fullsatt sal.
Denne gangen går vi for et helamerikansk og svingende program, med George Gershwins evig populære Rhapsody in Blue som midtpunkt. Solist her og i George Antheils spinnville Jazz Symphony er Håvard Gimse, som i flere tiår har vært en av våre aller beste, og med det samme internasjonale nivå i alt fra solo piano, kammermusikk og som solist med orkester.

Leonard Bernstein, med 100-årsjubileum i 2018, setter tonen for en lystig kveld med ouverturen til operetten Candide, før et av klodens vakreste strykerstykker, Samuel Barbers Adagio, sprer seg ut fra Operaens scene.

Konserten avsluttes med en av de store, ikke bare innen jazzen, men i amerikansk musikk overhodet. Listen over kjente låter av Duke Ellington er lang, men han skrev flere verk i et større format, som for eksempel hans Sacred Concerts eller ballettmusikken til The River fra 1970. Den sjeldent spilte suiten er som skapt for det allsidige Kringkastingsorkestret, og vi lover deg:

Det kommer til å svinge - big time!

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass