NRK Meny
Normal

HØYR! Kringkastingsorkestret i full breidde

Trivselshallen, Gloppen
lørdag 9. september kl. 17.00

Vegard, Kristina og Simen vann Veslefrikk
Foto: NRK

Peter Szilvay, dirigent
Audun Sandvik, cello

  • Therese Birkelund Ulvo: Please don’t hesitate (urfr.)
  • Dmitrij Sjostakovitsj: Cellokonsert nr. 1
  • Simen, Kristina og Vegard: Vårslepp i Fjellbygda
  • Edvard Fliflet Bræin: Ut mot havet med kor fra Firda vidaregåande skule
  • L. van Beethoven: Symfoni nr. 5, Skjebnesymfonien

KORKs første tur denne sesongen går til Gloppen Musikkfest i Sogn og Fjordane, hvor flere av KORKs musikere har spilt tidligere. Nå tar de med seg kollegene for å ”KORKe” hele fylket med både kammer- og orkesterspill. Til slutt spiller hele orkesteret sammen, blant annet for å fyre av to kraftfulle klassikere, Beethovens Skjebnesymfoni og Sjostakovitsj cellokonsert, med solocellist i KORK, Audun Sandvik i front. Therese Birkelund Ulvo, har skrevet et åpningsverk for anledningen, og hun skriver: ” Hvordan åpne opp og fylle et rom? Gi gjenklang i hver enkelt publikummers indre øre og mer konkret åpne selve konserten og legge til rette for det som kommer etter?” KORK spiller også fjorårets vinnerverk i Veslefrikk, en komposisjonskonkurranse for skolebarn fra hele Norge. I fjor vant Simen, Kristina og Vegard fra Gloppen. Vi gleder oss til å spille Vårslepp i Fjellbygda igjen! Som om ikke det var nok, stiller lokale, unge musikere opp, både i kor og som solister. Koret fra Firda videregående skole skal fremføre det som vel kan regnes som en av KORKs signaturlåter: Ut mot havet av Edvard Fliflet Bræin (for den har faktisk en tekst også). En del av konserten er også en ønskekonsert, bestemt av festivalpublikummet selv.

HØYR!


BILLETTER: gloppenmusikkfest.no

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Eksamenskonsert med KORK, to kandidater fra Norges musikkhøgskole og Dvoraks romantiske cellofavoritt. 
Nils Erik Måseidvåg, dirigent - Kyung Jun Lee, cello
Josef Suks storslagne symfoniske hyllest til sin svigerfar Antonin Dvorak. KORK dirigeres av eksamenskandidat på Norges musikkhøgskole, Nils Eirik Måseidvåg.