NRK Meny
Normal

HØYR! Kringkastingsorkestret i full breidde

Trivselshallen, Gloppen
lørdag 9. september kl. 17.00

Vegard, Kristina og Simen vann Veslefrikk
Foto: NRK

Peter Szilvay, dirigent
Audun Sandvik, cello

  • Therese Birkelund Ulvo: Please don’t hesitate (urfr.)
  • Dmitrij Sjostakovitsj: Cellokonsert nr. 1
  • Simen, Kristina og Vegard: Vårslepp i Fjellbygda
  • Edvard Fliflet Bræin: Ut mot havet med kor fra Firda vidaregåande skule
  • L. van Beethoven: Symfoni nr. 5, Skjebnesymfonien

KORKs første tur denne sesongen går til Gloppen Musikkfest i Sogn og Fjordane, hvor flere av KORKs musikere har spilt tidligere. Nå tar de med seg kollegene for å ”KORKe” hele fylket med både kammer- og orkesterspill. Til slutt spiller hele orkesteret sammen, blant annet for å fyre av to kraftfulle klassikere, Beethovens Skjebnesymfoni og Sjostakovitsj cellokonsert, med solocellist i KORK, Audun Sandvik i front. Therese Birkelund Ulvo, har skrevet et åpningsverk for anledningen, og hun skriver: ” Hvordan åpne opp og fylle et rom? Gi gjenklang i hver enkelt publikummers indre øre og mer konkret åpne selve konserten og legge til rette for det som kommer etter?” KORK spiller også fjorårets vinnerverk i Veslefrikk, en komposisjonskonkurranse for skolebarn fra hele Norge. I fjor vant Simen, Kristina og Vegard fra Gloppen. Vi gleder oss til å spille Vårslepp i Fjellbygda igjen! Som om ikke det var nok, stiller lokale, unge musikere opp, både i kor og som solister. Koret fra Firda videregående skole skal fremføre det som vel kan regnes som en av KORKs signaturlåter: Ut mot havet av Edvard Fliflet Bræin (for den har faktisk en tekst også). En del av konserten er også en ønskekonsert, bestemt av festivalpublikummet selv.

HØYR!


BILLETTER: gloppenmusikkfest.no

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Kringkastingsorkestret og Come Shine møttes i Store studio i 2015 for å spille standardlåter i Erlend Skomsvolls spinnville arrangementer. Erlend Skomsvoll, kapellmester og tangenter, Live Maria Roggen, vokal, Sondre Meisfjord, bass og Håkon Mjåset Johansen, trommer
Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.