KORK i Aulaen - Perianes og Brahms

Universitetets aula
torsdag 1. mars kl. 19.30

Javier Perianes
Foto: Marco

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Javier Perianes, piano

  • Knut Nystedt: Spenningens land, op. 19
  • Johannes Brahms: Klaverkonsert nr. 1
  • Robert Schumann: Symfoni nr. 1,”Vårsymfonien”

Javier Perianes gledet KORK-publikummet med Schumanns pianokonsert for noen sesonger siden. Nå møter vi ham igjen, og du får du sjansen til å bli ekstra kjent med Brahms klaverkonserter. Perianes er nemlig også solist i Brahms 2. klaverkonsert med Oslo-filharmonien 3. mai, noe som vel sier noe om denne spanske pianistens kapasitet. Brahms 1. klaverkonsert er et av hans tidlige mesterverk og også et av hans første orkesterverk overhodet (20 år før 1. symfoni). Brahms tenker symfonisk, à la Beethoven og gjør solisten til en del av den symfoniske helheten, samtidig som pianostemmen krever en virtuos med et orkestralt overblikk.
Vår sjefdirigent fortsetter jakten på norsk musikk og har funnet Spenningens land av Knut Nystedt, et verk fra 1947, skrevet da han var elev hos Copland. Den symfoniske fantasien er tilegnet Finnmarks befolkning, for deres store lidelser under krigen.
Ganske annerledes er tonen i Robert Schumanns 1. symfoni fra 1841, med Schumann på et relativt lykkelig sted i livet, ganske nygift og her inspirert av diktet Frühling av A. Böttger.
En optimistisk start på et av romantikkens store symfoniske mesterskap.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.