NRK Meny
Normal

KORK i Aulaen - Eun Sun Kim

Universitetets aula
torsdag 30. november kl. 19.30

Eun Sun Kim, dirigent
Foto: Nikolaj Lund / Michael Lewin IAM

Eun Sun Kim, dirigent

  • Franz Schubert: Symfoni nr. 5
  • Johannes Brahms: Symfoni nr. 2

Så enkelt kan det gjøres: To symfoniske mesterverk tolket av en ekte maestro og et inspirert orkester.
Det finnes dirigenter av det slaget som umiddelbart inviteres tilbake når de har dirigert et orkester for første gang. Slik var det da Kringkastingsorkestret møtte Eun Sun Kim våren 2017. En sensasjonelt god dirigent, og en som er verd å oppleve før hun er over alle internasjonale hauger. Til Aulaen kommer hun med et rent symfonisk repertoar i aller beste forstand. Schubert skal og må regnes til våre største symfonikere, med sine ni symfonier, flere av dem i ambisjon og utforming en videreføring av Beethoven. Hans femte fra 1816 er en av de mest sjarmerende symfonier som finnes, og her er det kanskje først og fremst Mozart som smiler i bakgrunnen.
60 år etter klarer Brahms, tynget av å skulle bære Beethovens symfoniske arv videre, endelig å fullføre sin første symfoni. Den tok ham flere tiår å komme i mål med. Da går det langt fortere med nr. 2, fullført året etter. Kanskje bærer symfonien også preg av det, med et litt lysere og lettere anslag. Nesten.”Det er mørke skyer over oss alle”, svarte Brahms da en venn ba ham forklare enkelte dystrere partier. Slik vil det nok alltid være med Brahms, men så er det jo også de mektige symfoniske kontrastene vi elsker med orkestermusikken hans.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann