NRK Meny
Normal

KORK i Aulaen - Eun Sun Kim

Universitetets aula
torsdag 30. november kl. 19.30

Eun Sun Kim
Foto: eunsunkim.com

Eun Sun Kim, dirigent

  • Franz Schubert: Symfoni nr. 5
  • Johannes Brahms: Symfoni nr. 2

Så enkelt kan det gjøres: To symfoniske mesterverk tolket av en ekte maestro og et inspirert orkester.
Det finnes dirigenter av det slaget som umiddelbart inviteres tilbake når de har dirigert et orkester for første gang. Slik var det da Kringkastingsorkestret møtte Eun Sun Kim våren 2017. En sensasjonelt god dirigent, og en som er verd å oppleve før hun er over alle internasjonale hauger. Til Aulaen kommer hun med et rent symfonisk repertoar i aller beste forstand. Schubert skal og må regnes til våre største symfonikere, med sine ni symfonier, flere av dem i ambisjon og utforming en videreføring av Beethoven. Hans femte fra 1816 er en av de mest sjarmerende symfonier som finnes, og her er det kanskje først og fremst Mozart som smiler i bakgrunnen.
60 år etter klarer Brahms, tynget av å skulle bære Beethovens symfoniske arv videre, endelig å fullføre sin første symfoni. Den tok ham flere tiår å komme i mål med. Da går det langt fortere med nr. 2, fullført året etter. Kanskje bærer symfonien også preg av det, med et litt lysere og lettere anslag. Nesten.”Det er mørke skyer over oss alle”, svarte Brahms da en venn ba ham forklare enkelte dystrere partier. Slik vil det nok alltid være med Brahms, men så er det jo også de mektige symfoniske kontrastene vi elsker med orkestermusikken hans.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.