KORK i Aulaen - Mandolin og kjærlighet

Universitetets aula
onsdag 28. november kl. 19.00

Avi Avital, mandolin
Foto: Christie Goodwin

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Avi Avital, mandolin

  • Otto Winter-Hjelm: Symfoni nr. 2
  • Antonio Vivaldi: Mandolinkonsert
  • Avner Dorman: Mandolinkonsert
  • Peter Tsjajkovskij: Romeo og Julie, fantasiouverture

Kjærlighetsmusikk, Norges første symfoniker og en trollmann på et instrument du ikke hører hver dag.
For å ta det siste først: Mandolin er et overmåte kult instrument, med en særegen klang som har vært en del av musikkhistorien i mange hundre år. Den sannsynligvis største virtuosen på dette instrumentet i dag er Avi Avital, som viser spennet i mandolinens muligheter, fra Vivaldis fengende barokk til vår egen tid med Avner Dormans
mandolinkonsert.

Otto Winter-Hjelm har fått æren for å ha skrevet Norges første symfonier. Symfoni nr. 2 er energisk musikk som både bærer bud om norsk opphav og studier i Tyskland. Musikk som fortjener å spilles, og begge symfonier skal både spilles og spilles inn av Kringkastingsorkestret med sin peruanske sjefdirigent, som fortsatt er en entusiastisk våpendrager for norsk musikk.

Konserten krones med romantikk på høyt snufsenivå, med Tsjajkovskijs vakre fantasi over tidenes kjærlighetshistorie.

Konserten sendes direkte på NRK klassisk

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.