KORK i Aulaen - Mandolin og kjærlighet

Universitetets aula
onsdag 28. november kl. 19.00

Avi Avital, mandolin
Foto: Christie Goodwin

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Avi Avital, mandolin

  • Otto Winter-Hjelm: Symfoni nr. 2
  • Antonio Vivaldi: Mandolinkonsert
  • Avner Dorman: Mandolinkonsert
  • Peter Tsjajkovskij: Romeo og Julie, fantasiouverture

Kjærlighetsmusikk, Norges første symfoniker og en trollmann på et instrument du ikke hører hver dag.
For å ta det siste først: Mandolin er et overmåte kult instrument, med en særegen klang som har vært en del av musikkhistorien i mange hundre år. Den sannsynligvis største virtuosen på dette instrumentet i dag er Avi Avital, som viser spennet i mandolinens muligheter, fra Vivaldis fengende barokk til vår egen tid med Avner Dormans
mandolinkonsert.

Otto Winter-Hjelm har fått æren for å ha skrevet Norges første symfonier. Symfoni nr. 2 er energisk musikk som både bærer bud om norsk opphav og studier i Tyskland. Musikk som fortjener å spilles, og begge symfonier skal både spilles og spilles inn av Kringkastingsorkestret med sin peruanske sjefdirigent, som fortsatt er en entusiastisk våpendrager for norsk musikk.

Konserten krones med romantikk på høyt snufsenivå, med Tsjajkovskijs vakre fantasi over tidenes kjærlighetshistorie.

Konserten sendes direkte på NRK klassisk

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass