KORK med Yoel Gamzou

NRK Store studio onsdag 25. november kl. 19.00

Konserten er stengt for publikum, men strømmes og sendes direkte på radio

Kringkastingsorkestret - Yoel Gamzou, dirigent
Gustav Mahler: Symfoni nr. 1

Kringkastingsorkestret - Yoel Gamzou, dirigent Gustav Mahler: Symfoni nr. 1

Yoel Gamzou, dirigent

  • Gustav Mahler: Symfoni nr. 1

- En sensasjon som tar pusten fra deg sto det å lese i en tysk avis etter en konsert med dirigenten Yoel Gamzou, og jubelen ser ut til å følge den unge dirigenten på hans vei.

Han regnes allerede som en av de store Mahler-ekspertene, og leder orkesteret i Mahlers første symfoni fra 1888. Med sitt temmelig grandiose uttrykk har den fått tilnavnet "Titan". Versjonen du får høre er bearbeidet av Gamzou selv, tilpasset både KORKs størrelse og salen den skal spilles i.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.