NRK Meny
Normal

Eksamenskonsert, Norges musikkhøgskole

NRK Store studio
torsdag 31. mai kl. 19.30

Norges Musikkhøgskole
Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons

Eirik Haukaas Ødegaard, dirigent
Eirik Haug Stømner, piano

  • Johannes Brahms: Pianokonsert nr. 1
  • Carl Nielsen: Symfoni nr. 1

Det er igjen klart for vårens vakreste musikkeventyr.
Samarbeidet om å la kandidater fra Norges musikkhøgskole få ha eksamen med Kringkastingsorkestret har pågått i mer enn 25 år.
KORK-publikummet vil for andre gang denne sesongen få høre Brahms første pianokonsert, en makt-demonstrasjon av en ung Brahms og et av de første eksemplene på den symfoniske tankegangen i hans instrumentalkonserter, kombinert med et voldsomt krav til virtuositet og overblikk både hos solist og dirigent. Den store, danske symfonikeren Carl Nielsen debuterte som akkurat det i 1894, da han selv satt som 2. fiolinist i Det Kongelige Kapel. Han urfremførte sin første symfoni med Johan Svendsen som dirigent. Et verk som viser et bemerkelsesverdig symfonisk mesterskap, i kombinasjon med den typiske Nielsenske sjarm og friskhet.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.