NRK Meny
Normal

Eksamenskonsert, Norges musikkhøgskole

NRK Store studio
torsdag 31. mai kl. 19.30

Norges Musikkhøgskole
Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons

Eirik Haukaas Ødegaard, dirigent
Eirik Haug Stømner, piano

  • Johannes Brahms: Pianokonsert nr. 1
  • Carl Nielsen: Symfoni nr. 1

Det er igjen klart for vårens vakreste musikkeventyr.
Samarbeidet om å la kandidater fra Norges musikkhøgskole få ha eksamen med Kringkastingsorkestret har pågått i mer enn 25 år.
KORK-publikummet vil for andre gang denne sesongen få høre Brahms første pianokonsert, en makt-demonstrasjon av en ung Brahms og et av de første eksemplene på den symfoniske tankegangen i hans instrumentalkonserter, kombinert med et voldsomt krav til virtuositet og overblikk både hos solist og dirigent. Den store, danske symfonikeren Carl Nielsen debuterte som akkurat det i 1894, da han selv satt som 2. fiolinist i Det Kongelige Kapel. Han urfremførte sin første symfoni med Johan Svendsen som dirigent. Et verk som viser et bemerkelsesverdig symfonisk mesterskap, i kombinasjon med den typiske Nielsenske sjarm og friskhet.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Aksel Rykkvin
Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Gunilla Süssmann