KORK i Narvik, Harstad og Finnsnes

Narvik kulturhus onsdag 25. september 19.30

Harstad kulturhus torsdag 26. september kl. 19.30

Finnsnes kulturhus fredag 27. september 19.00

Hurtigruten
Foto: Linda Pedersen / NRK

Petr Popelka, dirigent

Birgitte Christensen, sopran - Aleksander Nohr, baryton

Unge solister fra Nord-Norge

For andre gang denne høsten drar KORK nordpå, og denne gangen for å presentere den grommeste symfoniske musikken, men også møte det lokale musikklivet i Narvik, Harstad og Finnsnes. På hver konsert skal et lokalt talent innen klassisk musikk få musisere med KORK, og i Nord-Norge som i landet ellers: Det er mye flink ungdom der ute.

Solistene som er med hele veien er også fra Nord, men godt etablert i tetsjiktet av klassiske sangere i Norge i dag.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.