Julemeloditimen i Store studio

NRK Store studio tirsdag 20. desember kl. 18.00

Følg konserten direkte her.

Ekte julestemning i en gammeldags meloditime med klaveroverganger og juleslagere fra radioens gullalder. Kringkastingsorkestret - Come Shine - Espen Beranek Holm - Erlend Skomsvoll, klaveroverganger - Ingar Bergby, dir. Pr.leder: Jan F. Heyerdahl

Come Shine

Espen Beranek Holm, jule-sanger

Erlend Skomsvoll, klaveroverganger

Ingar Bergby, dirigent

Fiolinist Janina Kronberger pynter harpen

Fiolinist Janina pynter harpen

Foto: Bill Gystad / NRK

Kringkastingsorkestret setter julestemningen ettertrykkelig på plass med en ekte Julemeloditime i Store studio. Meloditimen var et av KORKs første og mest populære radioprogram, som gikk sammenhengende fra 1946 til 1964. Oppskriften var å spille den fineste melodiske musikken i mange genre, og programmet ble raskt et av radioens mest populære. Nå er programmet dukket opp igjen, med ukentlige sendinger i P1+.

Den originale Meloditimen var kjent for at musikken ble bundet sammen av pianist Johan Øians klaveroverganger. Klaverovergjenger på denne konserten blir jazzpianisten Erlend Skomsvoll, og ikke nok med det: Han har med seg hele Come Shine, som har hatt flere lykkelige samarbeid med Kringkastingsorkestret. Denne gangen samarbeider vi om å skape julestemning i Store studio .

Trygve Aarvik i KORK

Solooboist Trygve Aarvik

Foto: Bill Gystad / NRK

Vi vil selvfølgelig spille julemusikk med høy nynnefaktor, flere av dem fra radioens gullalder. Vi avslører allerede nå at klassikeren "Julekveld i skogen" skal synges av Espen Beranek Holm og at Come Shine og KORK, med Live Maria Roggen i spissen, skal gi oss en helt ny versjon av White Christmas.

Konserten er utsolgt, men strømmes direkte. Klikk i øverste bilde i denne artikkelen.

Konserten sendes på NRK2 2. juledag kl. 21.25 og NRK1 2. juledag kl. 23.15

Radio: P1+ Julaften kl. 15.03, NRK klassisk 1. juledag kl. 13.03 og P2 1. juledag kl. 14.03 og 19.30

Kork spiller julekonsert

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Amjad Ali Khan, sarod
David Cooper, horn
Christian Krogvold Lundqvist