Julemeloditimen i Store studio

NRK Store studio tirsdag 20. desember kl. 18.00

Følg konserten direkte her.

Ekte julestemning i en gammeldags meloditime med klaveroverganger og juleslagere fra radioens gullalder. Kringkastingsorkestret - Come Shine - Espen Beranek Holm - Erlend Skomsvoll, klaveroverganger - Ingar Bergby, dir. Pr.leder: Jan F. Heyerdahl

Come Shine

Espen Beranek Holm, jule-sanger

Erlend Skomsvoll, klaveroverganger

Ingar Bergby, dirigent

Fiolinist Janina Kronberger pynter harpen

Fiolinist Janina pynter harpen

Foto: Bill Gystad / NRK

Kringkastingsorkestret setter julestemningen ettertrykkelig på plass med en ekte Julemeloditime i Store studio. Meloditimen var et av KORKs første og mest populære radioprogram, som gikk sammenhengende fra 1946 til 1964. Oppskriften var å spille den fineste melodiske musikken i mange genre, og programmet ble raskt et av radioens mest populære. Nå er programmet dukket opp igjen, med ukentlige sendinger i P1+.

Den originale Meloditimen var kjent for at musikken ble bundet sammen av pianist Johan Øians klaveroverganger. Klaverovergjenger på denne konserten blir jazzpianisten Erlend Skomsvoll, og ikke nok med det: Han har med seg hele Come Shine, som har hatt flere lykkelige samarbeid med Kringkastingsorkestret. Denne gangen samarbeider vi om å skape julestemning i Store studio .

Trygve Aarvik i KORK

Solooboist Trygve Aarvik

Foto: Bill Gystad / NRK

Vi vil selvfølgelig spille julemusikk med høy nynnefaktor, flere av dem fra radioens gullalder. Vi avslører allerede nå at klassikeren "Julekveld i skogen" skal synges av Espen Beranek Holm og at Come Shine og KORK, med Live Maria Roggen i spissen, skal gi oss en helt ny versjon av White Christmas.

Konserten er utsolgt, men strømmes direkte. Klikk i øverste bilde i denne artikkelen.

Konserten sendes på NRK2 2. juledag kl. 21.25 og NRK1 2. juledag kl. 23.15

Radio: P1+ Julaften kl. 15.03, NRK klassisk 1. juledag kl. 13.03 og P2 1. juledag kl. 14.03 og 19.30

Kork spiller julekonsert

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass