NRK Meny
Normal

Julemeloditimen i Store studio

NRK Store studio tirsdag 20. desember kl. 18.00

Følg konserten direkte her.

Ekte julestemning i en gammeldags meloditime med klaveroverganger og juleslagere fra radioens gullalder. Kringkastingsorkestret - Come Shine - Espen Beranek Holm - Erlend Skomsvoll, klaveroverganger - Ingar Bergby, dir. Pr.leder: Jan F. Heyerdahl

Come Shine

Espen Beranek Holm, jule-sanger

Erlend Skomsvoll, klaveroverganger

Ingar Bergby, dirigent

Fiolinist Janina Kronberger pynter harpen

Fiolinist Janina pynter harpen

Foto: Bill Gystad / NRK

Kringkastingsorkestret setter julestemningen ettertrykkelig på plass med en ekte Julemeloditime i Store studio. Meloditimen var et av KORKs første og mest populære radioprogram, som gikk sammenhengende fra 1946 til 1964. Oppskriften var å spille den fineste melodiske musikken i mange genre, og programmet ble raskt et av radioens mest populære. Nå er programmet dukket opp igjen, med ukentlige sendinger i P1+.

Den originale Meloditimen var kjent for at musikken ble bundet sammen av pianist Johan Øians klaveroverganger. Klaverovergjenger på denne konserten blir jazzpianisten Erlend Skomsvoll, og ikke nok med det: Han har med seg hele Come Shine, som har hatt flere lykkelige samarbeid med Kringkastingsorkestret. Denne gangen samarbeider vi om å skape julestemning i Store studio .

Trygve Aarvik i KORK

Solooboist Trygve Aarvik

Foto: Bill Gystad / NRK

Vi vil selvfølgelig spille julemusikk med høy nynnefaktor, flere av dem fra radioens gullalder. Vi avslører allerede nå at klassikeren "Julekveld i skogen" skal synges av Espen Beranek Holm og at Come Shine og KORK, med Live Maria Roggen i spissen, skal gi oss en helt ny versjon av White Christmas.

Konserten er utsolgt, men strømmes direkte. Klikk i øverste bilde i denne artikkelen.

Konserten sendes på NRK2 2. juledag kl. 21.25 og NRK1 2. juledag kl. 23.15

Radio: P1+ Julaften kl. 15.03, NRK klassisk 1. juledag kl. 13.03 og P2 1. juledag kl. 14.03 og 19.30

Kork spiller julekonsert

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.