Hopp til innhold

Popelkas siste Oslo-konsert

NRK Store studio fredag 26. mai kl. 18.00

Petr Popelka, dirigent
Christian Ihle Hadland, piano
Bedrich Smetana: Håkon Jarl
Edvard Grieg: Klaverkonsert i a-moll
Edvard Grieg: Symfoniske danser

Petr Popelka, dirigent Christian Ihle Hadland, piano Bedrich Smetana: Håkon Jarl Edvard Grieg: Klaverkonsert i a-moll Edvard Grieg: Symfoniske danser

Petr Popelka, dirigent

Christian Ihle Hadland, piano

  • Bedrich Smetana: Håkon Jarl
  • Edvard Grieg: Klaverkonsert i a-moll
  • Edvard Grieg: Fire symfoniske danser

KORK skal på tur! Som den store avslutningen på tiden som sjefdirigent for KORK, inviterer Petr Popelka til sitt hjemland Tsjekkia. Det skal bli konserter i flere byer, inkludert Praha. Ett av prosjektene er et samarbeid med Popelkas orkester i Praha, Det tsjekkiske radioorkesteret. Da skal det gigantiske verket til Arnold Schönberg, Gurre-Lieder fremføres.

I tillegg skal KORK reise til flere byer med eget program, og det presenteres først i Store studio. Programmet er velkjent for det norske publikum. Som solist i Norges (og en av verdens) mest berømte pianokonserter har vi en av våre absolutt beste, Christian Ihle Hadland, som solist. De fire symfoniske dansene til Grieg, regnes ikke som en helhet i fire satser, men her presenter KORK og Popelka dem samlet, med folkemusikalske perler på løpende bånd.

Det mest ukjente verket på konserten, er skrevet av den tsjekkiske nasjonalkomponisten Smetana. Temaet er kjent fra de norrøne sagaene, om den norske ladejarlen Håkon, hans erobringer, herjinger og brå død. Her er det norrøne dramaet konsentrert inn i en ouverture.

Dette blir den siste konserten i Norge med Petr Popelka som KORKs sjefdirigent.

BILLETTER