Et stille sted – Maj Britt Andersen og KORK

Konserten er over og sendes på NRK 1 15. desember

Maj Britt Andersen
Foto: Jo Michael

Maj Britt Andersen, vokal

Lars Saabye Christensen, opplesning

Kringkastingsorkestret – Ingar Bergby, dirigent

Daniela Reyes Holmsen, akkordeon

Ivar Anton Waagaard, piano – Audun Sandvik, cello

Tekster: Lars Saabye Christensen

Musikk og orkesterarrangement: Geir Holmsen

Bli med på platelansering i Store studio!

Maj Britt Andersen er kjent og elsket som en av våre fremste sangere og artister gjennom mange år. Sammen med sin mann og samarbeidspartner Geir Holmsen har hun skapt helt unike musikalske univers for barn i flere generasjoner. Sist Maj Britt og KORK møttes var i 2015 for å spille inn barneplaten Væla omkring, og det ble det også Spellemannpris av!

Selv om musikk for barn har vært og er en viktig del av Maj Britt Andersens musikerliv, er det nye albumet Et stille sted definitivt for et voksent publikum. Her har hun alliert seg med ingen ringere enn Lars Saabye Christensen, som har levert tekster spesielt til dette prosjektet. På konserten leser han i tillegg helt nyskrevne dikt innimellom sangene, isnpirert nettopp av dette samarbeidet.

Lars Saabye Christensen
Foto: Jo Michael

– Det var en veldig flott følelse å vite at det var Maj Britt som skulle være formidleren – jeg "hørte" henne der jeg satt og skrev, sier dikter Lars, som også sier: – Mine tekster dreier seg om tiden vi lever i – alderen vi lever i.

Geir Holmsen
Foto: Jo Michael

Tekstene har fått sitt musikalske svar i Geir Holmsens komposisjoner og orkesterarrangementer. Gjennom mange års samarbeid med sin livsledsager har han vist sin fabelaktige evne til å skrive musikk som ligger tett opp til ordene. Det hele har resultert i ti sanger, spilt inn i Store studio med Kringkastingsorkestret og solister, alt holdt sammen av maestro Peter Szilvay.

På konserten i Store studio overtas dirigentpinnen av Ingar Bergby.

Det er å håpe at samarbeidet Andersen/Saabye Christensen/Holmsen kun er i startgropa, og at det vil komme flere perler, men enn så lenge blir det med denne ene eksklusive konserten med fullt orkester.

UTSOLGT!

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.
KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.