NRK Meny
Normal

Mendelssohn Elias

Torsdag 10. mars - Oslo domkirke - Elijah av Mendelssohn

Felix Mendelssohn
Foto: Wikimedia Commons

Oslo domkirke torsdag 10. mars

Oslo internasjonale KirkemusikkfestivaI

Miguel Harth-Bedoya, dirigent - Oslo domkor

Inger Dam Jensen, sopran - Marianne Beate Kielland, mezzosopran

Robin Tritschler, tenor - Yngve Søberg, baryton

  • Felix Mendelssohn: Elijah

Felix Mendelssohns fremførelse av Bachs Matteuspasjon i 1829 gis ofte æren for at man gjenoppdaget Bachs musikk, ikke minst hans pasjoner og oratorier. Mendelssohn er også en av de komponistene som klarte å bringe oratoriet inn i et nytt århundre og integrere det i den romantiske stil. Andre komponister skrev også oratorier og større kirkemusikalske verk på 1800-tallet, men det er få som kan måle seg med Mendelssohns Paulus og Elias i popularitet.
I Elias spenner Mendelssohn ut det store lerretet og former et stort drama, basert på de viktigste hendelsene i profetens liv. Elias fremføres som oftest på tysk, men her får publikum oppleve versjonen med engelsk tekst (Elijah), slik publikum fikk det på urfremføringen i Birmingham i 1846.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Jazzsaksofonisten Håkon Kornstad ble nærmest ved en tilfeldighet "hekta" på opera. Det resulterte i operastudier, og nå kombinerer han jazz og opera på sin helt unike måte. Han har utviklet et helt nytt og underholdende konsept. Vi møter ham i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Programleder er Arild Erikstad.
Eksamenskonsert med KORK, to kandidater fra Norges musikkhøgskole og Dvoraks romantiske cellofavoritt. 
Nils Erik Måseidvåg, dirigent - Kyung Jun Lee, cello
Josef Suks storslagne symfoniske hyllest til sin svigerfar Antonin Dvorak. KORK dirigeres av eksamenskandidat på Norges musikkhøgskole, Nils Eirik Måseidvåg.