NRK Meny
Normal

Eksamenskonsert Norges musikkhøgskole

NRK Store studio
torsdag 11. mai kl. 19.30

Følg konserten direkte her.

Nils Erik Måseidvåg, dirigent
Kyung Jun Lee, cello
Antonín Dvořák: Cellokonsert
Josef Suk: Asrael symfoni
Det er et av vårens vakreste eventyr når KORK åpner dørene for eksamenskandidater fra Norges musikkhøgskole. 
Mer info: nrk.no/kork

Nils Erik Måseidvåg, dirigent
Kyung Jun Lee, cello

  • Antonín Dvořák: Cellokonsert
  • Josef Suk: Asrael symfoni

Det er et av vårens vakreste eventyr når KORK åpner dørene for eksamenskandidater fra Norges musikkhøgskole. Det er ikke få dirigenter og solister som har fått sin eksamen i Store studio. Da Nils Erik Måseidvåg dirigerte orkesteret våren 2014, var han den første som gjorde det på bachelor-nivå, noe som bærer bud om et helt spesielt talent. Denne konserten byr på to tsjekkiske komponister og diplomkandidat Kyung Jun Lee er solist i Dvořáks evig populære cellokonsert. Den sjeldent hørte Asrael-symfonien har også forbindelser til den store komponisten. Josef Suks forhold til Dvořák var både profesjonelt, som elev, men etter hvert også som svigersønn. Da Dvořák døde i 1904, ønsket Suk å hylle sin læremester med en symfoni med navn etter dødsengelen i Det gamle testamentet. Underveis i skrivingen dør også hans kone Otilie, og symfonien får et langt mer alvorlig uttrykk enn opprinnelig planlagt. Symfonien blir både en hyllest og en kjærlighetserklæring til to høyt elskede personer.

Eksamenskonsert for Norges musikkhøgskole og Høgskolen i Lillehammer. Aaron Coplands klarinettkonsert og Sæveruds Sinfonia dolorosa fremføres av KORK, dirigenttalentet Nils Erik Måseidvåg og klarinettisten Victor Alsén. TV-produksjonen er ved studenter fra Høgskolen i Lillehammer.

Måseidvåg dirigerer KORK

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.