Slik har du ikke hørt Eurovisjonsfanfaren før

KORK er med når et "all-europeisk" orkester spiller Eurovisjonsfanfaren

KORK-musikere spiller på EBU-video
Foto: EBU

I spesielle tider, ikke bare for norsk musikkliv, men for hele Euoropa, ønsket EBU, Den europeiske kringkastingsunion å hylle musikken og det europeiske samholdet under parolen "Keep Media Good".

KORK var selvfølgelig med på moroa, ved tre av dem: Agnes Hoffarth på fiolin, Gunnhild Nordahl på bratsj og Emery Cardas på cello.

NRK og Kringkastingsorkestret hatr vært en del av EBU siden opprettelsen i 1950, og det er neppe tall på de mange timer med musikk som er blitt utvekslet i 70 år. NRK og KORK sender mange deler mange timer med musikk hvert år, og norske lyttere kan til gjengjeld nyte godt av fantastiske konserter fra europeiske konsertsaler.

I oktober 2016 reiste Kringkastingsorkestret til RadiRo, en kringkastingsorkesterfestival i Bucuresti. Med seg hadde de med seg trompetisten Tine Thing Helseth sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og norsk musikk.
Edvard Grieg: Musikk til Peer Gynt, Alfred Janson: Trompetkonsert.

I 2016 dro KORK til EBU-festivalen RadiRo i Bucuresti med dirigent Miguel Harth-Bedoya og trompetist Tine Thing Helseth

Her er en kort oversikt over EBUs orkestre og musikalske aktivitet:

EBUs aktiviteter
Foto: EBU
EBUs aktiviteter
Foto: EBU
EBUs aktiviteter
Foto: EBU

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner