NRK Meny
Normal

Come Shine og KORK

Come Shine og KORK er ferdige med to fantastiske konserter i Store studio. Nå venter vi på TV-programmet og albumet.

Come Shine
Foto: Egil Hansen

NRK Store studio
onsdag 18. og torsdag 19. november kl. 19.30

Come Shine - Erlend Skomsvoll, kapellmester

De er tilbake! For tolv år siden hadde Kringkastingsorkestret et av sine mest minneverdige prosjekter, da vi slo oss sammen med Come Shine. Det ble det både konserter, TV og CD av. Nå møtes vi igjen til to konserter i Store studio, til gamle låter i nytt arrangement, som er Come Shines spesialitet. Og i denne sammenheng er ”arrangement” et ikke helt dekkende ord, når et helt orkester lokkes ut på glattisen, langt fra den opprinnelige standardlåten.
Erlend Skomsvoll, som har arrangert alt for orkester og band, leder det hele fra pianoet. Ellers er stjernelaget Live Maria Roggen, vokal, Sondre Meisfjord på bass og Håkon Mjåset Johansen på trommer.

Begge konsertene er utsolgt, men du kan følge torsdagskonserten direkte her. Kommer senere både på plate og TV.

Og her er en forsmak på hvor heftig det kan bli:

Come Shine og Kringkastingsorkestret smelter sammen i "standardlåta" My Funny Valentine". Har jazz vært vakrere?

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.
I dag fyller hele Norges Arve Tellefsen 80 år. Venner og kolleger hyller ham med en festkonsert i Universitetets Aula i Oslo. Blant de musikalske gjestene, som alle var en overraskelse for Arve, finner vi Frans Helmerson, Håvard Gimse, Sonoko Miriam Welde, Knut Buen, Aksel Rykkvin, Lise Fjeldstad, Live Maria Roggen og Atle Sponberg. Alt presentert i den fineste innpakning man kan tenke seg - hele landets Kringkastingsorkester ledet av Bjarte Engeset. Konferansier er Arild Erikstad.