BTHVN2020 - Oslo feirer Beethoven

Festival 5. - 15. november

NRK Store studio lørdag 7. november kl. 18.00

NRK Store studio mandag 9. november kl. 19.00

NRK Store studio onsdag 11. november kl. 19.00 OBS: Konserten er flyttet fra Aulaen til Store studio!

Logo for Beethoven-jubileet 2020
BTHVN2020
Foto: bthvn2020.de

Oslo er med når hele verden feirer Beethoven 250 år!

I november hyller norske og internasjonale topputøvere Beethovens musikalske og humanistiske arv, gjennom 11 dager med konserter, forestillinger, foredrag og klubbkvelder.

Festivalen er et samarbeid mellom Det Norske Kammerorkester, Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkestret, Oslo Quartet Series og Den Norske Opera & Ballett.

KORKs bidrar med tre konserter i festivalen, alle med sin nye sjefdirigent denne høsten, Petr Popelka. På den første spiller KORK alle scherzo-satsene fra Beethovens 9 symfonier. Beethoven byttet ut den tradisjonelle menuettsatsen med en scherzo ("spøk") i de fleste av symfoniene sine, med et uttrykk som passet bedre til hans symfoniske drama.Hvordan det blir når vi legger spøk på spøk blir et eksperiment verdt å få med seg, Med oss som veiviser har vi Wolfgang Plagge som munter og kunnskapsrik Beethoven-elsker.

Konsert nr. 2 er en kammerkonsert hvor Petr Popelka blir med på kontrabass i Beethovens Septett, i tillegg til musikk som setter Beethoven i perspektiv: En stryketrio av Beethovens lærer Joseph Haydn og Cecilie Ores Nunquam Non, et stykke som, til tross for at det er skrevet i nyere tid kanskje bringer oss enda nærmere Beethovens univers? ...og enda en gang dette tilbakevendende spørsmål om hva som befinner seg i skjæringspunktet mellom fortid og fremtid, i dette nå hvor øyeblikket går over i enda et nå, går over i et utstrakt flytende presens hvor skillet mellom fortid og fremtid viskes ut og alt skjer på samme tid, samtidig

Den siste KORK-konserten blir en fullblods symfonisk Beethoven-konsert, med syvende symfoni og Fedor Roudine som solist i Fiolinkonserten. Konserten åpnes med en komponerende sjefdirigent i en nyskrevet Beethovenhyllest: Festive fanfare for brass, harp, and percussion.

NRK Store studio lørdag 7. november kl. 18.00

Petr Popelka, dirigent

  • En spøkefull aften - Scherzoene fra alle Beethovens symfonier

BILLETTER

NRK Store studio mandag 9. november kl. 19.00

Musikere fra KORK med Petr Popelka, kontrabass

  • Ludwig van Beethoven: Septett
  • Joseph Haydn: Stryketrio
  • Cecilie Ore: Nunquam Non

BILLETTER

NRK Store studio onsdag 11. november kl. 19.00

OBS: Konserten er flyttet fra Aulaen til Store studio

  • Petr Popelka, dirigent - Fedor Rudin, fiolin
  • Petr Popelka: Festive fanfare for brass, harp, and percussion.
  • Ludwog van Beethoven: Fiolinkonsert og Symfoni nr. 7

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.

Meloditimen med Tuva Syversten og Erlend Skomsvoll

Norsk urfremføring i Store studio. House of Sound av Nils Henrik Asheim omkranses av Lutoslawskis lille suite og Sjostakovitsj´ sjarmerende Pianokonsert nr. 2. Virtuos solist er Sveinung Bjelland og Peter Szilvay dirigent.

Sveinung Bjelland spiller Sjostakovitsj

KORK med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya og bratsjkometen Eivind Holtsmark Ringstad. Jennifer Higdons Grammypriste Bratsjkonsert spilles for første gang i Norge. Med på kjøpet får vi et virtuost ekstranummer og feiende karnevalsmusikk av Dvoràk.

Bratsjvirtuos spiller Grammy-vinner