Hopp til innhold

BTHVN2020 - Oslo feirer Beethoven

OBS: Avlyst for publikum, men følg strømmene lørdag, mandag og onsdag!

Logo for Beethoven-jubileet 2020
BTHVN2020
Foto: bthvn2020.de

Kjære publikum. Etter de siste korona-tiltakene i Oslo (6/11) har NRK og dermed også Kringkastingsorkestret besluttet å stenge alle konserter og produksjoner for publikum med øyeblikkelig virkning. NB: Produksjonene vil strømmes direkte på nrk.no/kork.

Oslo er med når hele verden feirer Beethoven 250 år!

I november hyller norske og internasjonale topputøvere Beethovens musikalske og humanistiske arv, gjennom 11 dager med konserter, forestillinger, foredrag og klubbkvelder.

Festivalen er et samarbeid mellom Det Norske Kammerorkester, Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkestret, Oslo Quartet Series og Den Norske Opera & Ballett.

OBS: Korona-tiltakene i Oslo får naturlig nok også konsekvenser for hele festivalen. Gå inn på nettsidene bthvn2020.no for mer informasjon.

KORK bidrar med tre konserter i festivalen, alle med sin nye sjefdirigent denne høsten, Petr Popelka. På den første spiller KORK alle scherzo-satsene fra Beethovens 9 symfonier. Beethoven byttet ut den tradisjonelle menuettsatsen med en scherzo ("spøk") i de fleste av symfoniene sine, med et uttrykk som passet bedre til hans symfoniske drama.Hvordan det blir når vi legger spøk på spøk blir et eksperiment verdt å få med seg, Med oss har vi Beethoven-elsker Wolfgang Plagge som munter og kunnskapsrik veiviser.

Konsert nr. 2 er en kammerkonsert hvor Petr Popelka blir med på kontrabass i Beethovens Septett, i tillegg til musikk som setter Beethoven i perspektiv: En stryketrio av Beethovens lærer Joseph Haydn og Cecilie Ores Nunquam Non, et stykke som, til tross for at det er skrevet i nyere tid kanskje bringer oss enda nærmere Beethovens univers? ...og enda en gang dette tilbakevendende spørsmål om hva som befinner seg i skjæringspunktet mellom fortid og fremtid, i dette nå hvor øyeblikket går over i enda et nå, går over i et utstrakt flytende presens hvor skillet mellom fortid og fremtid viskes ut og alt skjer på samme tid, samtidig

Den siste KORK-konserten blir en fullblods og fei(r)ende symfonisk Beethoven-konsert, med syvende symfoni og den svært populære Fiolinkonserten.Solist er Vilde Frang, vår kanskje største internasjonale fiolinstjerne akkurat nå. Hun var solist for aller første gang med KORK bare 10 år gammel.

NRK Store studio lørdag 7. november kl. 18.00

Petr Popelka, dirigent - Wolfgang Plagge, programleder

  • En spøkefull aften - Scherzoene fra alle Beethovens symfonier

NRK Store studio mandag 9. november kl. 19.00

Musikere fra KORK med Petr Popelka, kontrabass

  • Joseph Haydn: Stryketrio
  • Cecilie Ore: Nunquam Non
  • Ludwig van Beethoven: Septett

NRK Store studio onsdag 11. november kl. 19.00

  • Petr Popelka, dirigent - Vilde Frang, fiolin
  • Ludwig van Beethoven: Fiolinkonsert og Symfoni nr. 7