Bowie for orkester

NRK Store studio

torsdag 30. januar kl. 19.00

Coveret til Low av David Bowie
Foto: RCA

  • David Bowie/Jon Øivind Ness - Low for orkester

En av Norges fremste samtidskomponister lar KORK møte musikken fra en av hans store helter. Ness sier selv om drømmen som nå skal gå i oppfyllelse:

Da David Bowie gikk bort ble jeg forespurt av KORK om jeg ville gjøre noe for å markere begivenheten. Det ble til at jeg arrangerte instrumentalen Warszawa fra albumet Low, som i seg selv ikke er så ulik en sørgemarsj. Etter hvert har det blitt arrangementer av nærmere 10 Bowie-låter for Ensemble Ernst og Bård Bratlie, samt Konsen sinfonietta i Tromsø og Norrköping Symfoniorkester.

Siden jeg gikk på musikklinja på videregående har jeg hatt lyst til å arrangere hele side 2 på Low. Noe av utfordringen for meg selv har vært at jeg bare skal bruke "klassiske" akustiske instrumenter, ikke rockeband-instrumenter, for å fortolke Bowies lydbilder. Dette har jeg prøvd å gjøre gjennom bruk av forskjellige samtidsmusikkteknikker; clustere, miksturklanger, kvarttoner. Noe av det sterkeste med Bowie, særlig på 70-tallet, var at han lagde albumer som var alternative verdener like mye som de var samlinger med låter. Disse alternative virkelighetene ga ham en veldig bildeskapende kraft, og derfor er disse lydbildene så givende å fargelegge på nytt.

Vi lar med glede Jon Øivind Ness bruke hele orkesterpaletten. Velkommen til én av vårens mest spennede konserter!

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

KORKs trombonist Sverre Riise med venner spiller jazz i Store studio, etterfulgt av Battalia, munter krigsmusikkav Heinrich von Biber.
KORK med Eivind Aadland som dirigent og Harald Aadland som fiolinsolist. "Rite", en ny konsert av Knut Vaage kombineres med en av Haydns mesterlige London-symfonier.
KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner seg i grenselandet mellom argentinsk tango og vestlig kunstmusikk. Henning Kraggerud er solist i fiolinkonserten Con cierto toque de tango.
Kringkastingsorkestret, Sverre Indris Joner - klaver/dirigent, Per Arne Glorvigen - bandoneon, Odd Hannisdal - fiolin, Steinar Haugerud - kontrabass