NRK Meny
Normal

Grammy-vinner spiller med KORK

Årets Grammy for Best Classical Instrumental Solo gikk til fiolinisten Augustin Hadelich. Han er en av verdens største klassiske stjerner i dag og en av KORKs faste medspillere!

Grammy-vinner Augustin Hadelich er en av verdens største fiolinstjerner i dag. Her øver han Brahms fiolinkonsert med Kringkastingsorkestret.

Augustin forbereder fiolinkonserten til Johannes Brahms i Store studio med Kringkastingsorkestret.

Den 31 år gamle fiolinisten Hadelich fikk prisen for sin innspilling av fiolinkonserten til Henri Dutilleux, "L´arbre des Songes". I fjor kom også en CD med fiolinkonserter av Felix Mendelssohn og Béla Bartók, hvor han spiller med Kringkastingsorkestret og sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya. Augustin Hadelich spilte også Brahms´ fiolinkonsert på KORKs sesongåpning i september.

Hør Brahms fiolinkonsert med Hadelich og KORK

- Vi gratulerer Augustin med Grammy, og vi er svært stolte over å samarbeide med en solist på et så høyt nivå, sier orkestersjef i KORK, Rolf Lennart Stensø.

- Augustin er en fantastisk musiker. Han klarer å skille seg ut i mengden av fremragende fiolinister i verden i dag, og det er en prestasjon i seg selv.

  • Se bildene fra plateinnspillingen med KORK og Hadelich

Stensø mener at det er sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya vi kan takke for at KORK får spille med solister av Hadelichs kaliber.

- Han samarbeider med de beste og dirigerer i de største konsertsalene over hele verden, og han har også tatt med den store verden hjem til oss.

Rolf Lennart Stensø

Orkestersjef Rolf Lennart Stensø

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

KORKs musikere skal likevel ikke være for beskjedne, mener Stensø, for faktum er at Hadelich og flere andre toppsolister er så fornøyde med KORK at de mer enn gjerne kommer tilbake.

Og Hadelich kommer tilbake allerede i neste sesong. Da skal han spille inn fiolinkonsertene til både Johannes Brahms og György Ligeti. Sistnevntes fiolinkonsert regnes som en av de vanskeligste som finnes, og ifølge prosjektsjef og tidligere konsertmester i KORK, Frode Larsen, er det bare en håndfull fiolinister i verden som klarer å spille den.

- Augustin kan, sier Frode Larsen.

- Kanskje den innspillingen blir KORKs første Grammy? drømmer orkestersjef Stensø.

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Kringkastingsorkestret og Come Shine møttes i Store studio i 2015 for å spille standardlåter i Erlend Skomsvolls spinnville arrangementer. Erlend Skomsvoll, kapellmester og tangenter, Live Maria Roggen, vokal, Sondre Meisfjord, bass og Håkon Mjåset Johansen, trommer
Skolekonsert med KORK og elever fra Edvard Munch videregående skole
Festforestillingen "Jielemen aavoe - Livets glede" er en feiring av samenes nasjonaldag, samtidig som man markerer 100-årsjubileet for det første samiske landsmøtet som ble avholdt i Trondheim februar 1917. Artister, musikere, skuespillere, dansere og kunstnere fra hele Sápmi deltar på scenen. Festforestillingen er produsert av det samiske nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Kringkastingsorkestret.