Hopp til innhold

KORK kammer

Direkte nå! Anders Kjellberg Nilsson med venner i NRK Store studio

Anders Kjellberg Nilsson, fiolin - Elin Rombo, sopran
Magnus Svensson, piano - Musikere fra Kringkastingsorkestret
György Kurtág: Kafka-Fragmente for sopran og fiolin (utdr.)
Sanger av Lili Boulanger og Leonard Bernstein
Tor Aulin: Fire Akvareller
Franz Berwald: Septett i B-dur

NRK Store studio onsdag 28. oktober kl. 19.30

Anders Kjellberg Nilsson, fiolin - Elin Rombo, sopran
Magnus Svensson, piano - Jon Sønstebø, bratsj - Emery Cardas, cello - Marius Flatby, kontrabass - Hilde Mentzoni, klarinett - Alessandro Caprotti, fagott - Joar Jensen, horn

  • György Kurtág: Kafka-Fragmente for sopran og fiolin (utdr.)
  • Sanger av Lili Boulanger og Leonard Bernstein
  • Tor Aulin: Fire Akvareller
  • Franz Berwald: Septett i B-dur

Anders Kjellberg Nilsson er siste tilskudd i vår flotte konsertmesterfamilie. Senere i sesongen (17/2) er han solist med eget orkester, men her dyrker han det mindre formatet.

I Kafka-fragmenter fra 1987 av ungarske György Kurtág kan det ikke bli stort mindre, med både tekst (fra Kafkas brev og dagbøker) og musikk i svært konsentrert form, noen av satsene av bare ti sekunders varighet. Likevel dramatisk, som en opera i miniatyr.

Sopranen Elin Rombo og pianisten Magnus Svensson følger opp med et knippe sanger av amerikanske Leonard Bernstein og den alt for lite fremførte Lili Boulanger, det franske komponistvidunderet som bare skulle bli 25 år.

Anders hedrer sitt delvis svenske opphav med to komponister fra vårt naboland. Fiolinisten og komponisten Tor Aulins mest eksporterte stykke er nok de vakre Fyra Akvareller for fiolin og piano. Aulin var også en forkjemper for musikken til han som i dag regnes som en av Sveriges største komponister gjennom tidene, Franz Berwald. Hans septett er en musikalsk sjarmøretappe, og et verk som Franz Berwald selv satte svært høyt.