NRK Meny
Normal

Peptalk mellom fire store

Sarkozy, Obama, Merkel og Brown holdt i dag en 50-minutter lang videokonferanse før de møtes i København.

Obama og Merkel

USAs president Barack Obama og Tysklands forbundskansler Angela Merkel har mye å snakke om i forbindelse med klimatoppmøtet i København. Her fra et tidligere møte mellom de to statslederne.

Diskusjonen skal ha vært viet de "essensielle temaene som er under arbeid". Det opplyser president Nicolas Sarkozys kontor i dag.

Konferansen skal ha vært et forsøk på å koordinere sine posisjoner forut for at de alle møtes i den danske hovedstaden senere denne uka.

Sarkozys kontor opplyser om at videokonferansens deltakere var USAs president Barack Obama, forbundskansler Angela Merkel, president Sarkozy og den britiske statsministeren Gordon Brown.

I tillegg til å koordinere, skal de ha gitt sine medarbeidere i oppgave å arbeide tett under forberedelsene til toppmøtet.

Brown og Sarkozy

Storbritannias statsminister Gordon Brown (t.v.) og Frankrikes president Nicolas Sarkozy i forbindelse med et EU-topomøte 11. desember i år.

Foto: GERARD CERLES / Scanpix/AFP

Hva har skjedd med temperaturen på kloden? Hvorfor har det skjedd? Og hva kan vi gjøre med det? Det er 137 år siden vi fikk de første globale temperaturmålingene. Fysiker Bjørn Samset holder festkveld for klimanerder og gir oss hele fortellingen om hvordan klimaet har endret seg, på 137 minutter. Med på festen er Selda Ekiz og Torkild Jemterud. De kommer til å lage bråk.