NRK Meny
Normal

Obama deltar på klimafinalen

President Barack Obama skal likevel delta på slutten av klimatoppmøtet i København, opplyser Det hvite hus. Besøket den 9. desember utgår.

Barack Obama
Foto: AP Photo/Charles Dharapak

Endringene betyr at Barack Obama vil være i København samtidig med de andre verdenslederne.

Hva dette betyr for Obamas Oslo-besøk, er foreløpig ikke kjent.

President Barack Obama skulle etter planen komme til København den 9. desember og så reise videre til Oslo for å motta Nobels fredspris den 10. desember.

Tidligere i dag sa rådgiveren for nasjonal sikkerhet James Jones at presidenten vurderte å delta på finalen når mer enn 100 statsledere kommer til klimatoppmøtet i København.

Nå ser det altså ut til Obama prioriterer toppmøtet.

Obama har blitt kraftig kritisert av Frankrikes president Nicolas Sarkozy for å ikke ha planlagt å delta under de siste avgjørende dagene av toppmøtet.

– Vi kan ikke tillate at tilstedeværelsen til ett enkelt statsoverhode ødelegger for verdensutfordringene, sa Sarkozy til pressen under et møte på Trinidad i forrige uke.

Hva har skjedd med temperaturen på kloden? Hvorfor har det skjedd? Og hva kan vi gjøre med det? Det er 137 år siden vi fikk de første globale temperaturmålingene. Fysiker Bjørn Samset holder festkveld for klimanerder og gir oss hele fortellingen om hvordan klimaet har endret seg, på 137 minutter. Med på festen er Selda Ekiz og Torkild Jemterud. De kommer til å lage bråk.