NRK Meny
Normal

Demonstrantene slått tilbake

Det er forholdsvis rolig nå etter at det kom til sammenstøt mellom politi og demonstranter utenfor Bella Center i København.

Video nsps_upload_2009_12_16_12_58_30_1606.jpg

NETT-TV: Sammenstøt mellom politi og demonstranter utenfor Bella Center.

- Politiet har nå tatt av seg hjelmene, og ikledt seg vanlige luer, forteller reporter Eivind Molde som er like utenfor Bella Center.

Politiet har tatt av seg hjelmene

Politiet har tatt av seg hjelmene.

Foto: Eivind Molde / NRK
Politiets sperring utenfor Bella Center

Politiets sperring utenfor Bella Center.

Foto: Eivind Molde / NRK

Demonstrantene er presset nedover en gate bort fra konferansesenteret, og det er rolig ved politisperringene nå.

Batonger mot demonstranter

Politiet slo tidligere i dag mot demonstrantene med batonger og avbrøt demonstrasjonen som pågikk i nærheten av Bella Center der klimatoppmøtet pågår.

Det ble også brukt tåregass og pepperspray mot aktivistene som prøvde å forsere politisperringene og ta seg inn til Bella Center.

LES: Tåregass mot demonstrantene

- Vi sa at vi ville demonstrere fredelig, likevel reagerer dere med vold. Skam dere, ropte demonstrantene til politiet.

Demonstrant i København

Demonstrant renser øyet etter et ublidt møte med politiet.

En aktivist som klatret opp på avsperringene utenfor Bella Center fikk en dose pepperspray, mens en annen demonstrant klatret opp på taket av en politibil og vinket demonstrantene fram. Han fikk raskt rapp over låret av en av politiets batonger og falt ned, melder Jyllandsposten .

Kom seg forbi sperringene

Fem demonstranter kom seg over kanalen som beskytter Bella senter på luftmadrasser og innforbi sperringene. Men de ble raskt pågrepet av politiet.

Tilsammen i dag er 250 aktivister pågrepet. Politiet sier mange av dem ikke har begått lovbrudd, men det er nødvendig å ta dem for å unngå vold og uroligheter, skriver Jyllandsposten .

Ifølge NRKs reportere på stedet var demonstrantene delt i to grupper. En gruppe sto og ropte ansikt til ansikt med politiet utenfor Bella Center, og den andre gruppen ble presset tilbake i grøften langs Vejlands Allé.

Hva har skjedd med temperaturen på kloden? Hvorfor har det skjedd? Og hva kan vi gjøre med det? Det er 137 år siden vi fikk de første globale temperaturmålingene. Fysiker Bjørn Samset holder festkveld for klimanerder og gir oss hele fortellingen om hvordan klimaet har endret seg, på 137 minutter. Med på festen er Selda Ekiz og Torkild Jemterud. De kommer til å lage bråk.