NRK Meny
Normal

– Obama kan returnere til Danmark

Presidenten kommer trolig til å dra tilbake til København for å få med seg de siste dagene av klimaforhandlingene.

Barack Obama
Foto: Susan Walsh / Scanpix/AP

Det opplyser en av Obamas rådgivere til nyhetsbyrået AFP.

President Barack Obama kommer til København den 9. desember, men skal etter planen ikke tilbake etter å ha reist til Oslo for å motta Nobels fredspris den 10. desember.

– Diskusjonene pågår fortsatt, sier rådgiveren for nasjonal sikkerhet James Jones.

– Det er foreslått at han skal være der den 17. og 18. desember, men det er fortsatt ikke tatt noen beslutning. Akkurat nå er det klart at han skal være der den 9, sier Jones.

Mer enn 100 statsledere har bekreftet at de vil delta på slutten av klimatoppmøtet i København.

Obama har blitt kraftig kritisert av Frankrikes president Nicolas Sarkozy for å ikke ha planlagt å delta under de siste avgjørende dagene av toppmøtet.

– Vi kan ikke tillate at tilstedeværelsen til ett enkelt statsoverhode ødelegger for verdensutfordringene, sa Sarkozy til pressen under et møte på Trinidad i forrige uke.

Hva har skjedd med temperaturen på kloden? Hvorfor har det skjedd? Og hva kan vi gjøre med det? Det er 137 år siden vi fikk de første globale temperaturmålingene. Fysiker Bjørn Samset holder festkveld for klimanerder og gir oss hele fortellingen om hvordan klimaet har endret seg, på 137 minutter. Med på festen er Selda Ekiz og Torkild Jemterud. De kommer til å lage bråk.