Hopp til innhold

194 pågrepet i København

Fem av de 194 som ble pågrepet i nattens uroligheter i København er sluppet ut av arresten.

Opptøyer i Christiania, København

Demonstranter satt fyr på barrikader, og politiet svarte med tåregass i Christiania i natt.

CO₂ i atmosfæren
420.2 ppm
1,5-gradersmålet
+1.02°C
Les mer  om klima

En fest i bydelen Christiania utviklet seg til opptøyer i natt. Aktivister satte fyr på barrikader og kastet stein og brannbomber mot politiet.

Angrep politiet

Pressetalsmann i Københavnpolitiet, Henrik Suhr, sier til Jyllandsposten at da politiet kom til stedet var det bål og barrikader i gatene.

Politiet gikk inn i Christiania

Politiet gikk inn i Christiania med store styrker.

Foto: Scanpix

- Da vi kom frem ble det kastet stein og molotov-coctailer etter politiet, og vi svarte med tåregass, sier Suhr til avisen.

Ved 23:45-tiden rykket opprørspoliti med hunder inn i det som kalles fristaden Christiania. Alle aktivistene flyktet inn på utestedet Woodstock. Der ble alle gjestene pågrepet, og plassert sittende i rekker på gaten, før 194 personer ble fraktet i busser til det midlertidige fengselet i Valby med celler som minner om bur. De fleste av disse var utenlandske aktivister som er kommet til København for å demonstrere under Klimatoppmøtet, hevder politiet.

LES: Klima-arrestasjoner for retten

Siktes for vold

Det blir vurdert om de fem som fortsatt sitter i arresten skal fremstilles for retten og siktes for vold mot politiet.

Det er sjelden politiet rykker inn i Christiania som er kjent for egne liberale relger og uformelle lover. Men på grunn av klimatoppmøtet som pågår i København har politiet en lavere terskel for aksjoner mot aktivister og demonstranter.

Arresten i Valby

Arresten i Valby.

Foto: Noergaard Larsen / Scanpix/Reuters