Hvem vinner Klassequizen?

Over 300 skoler skal det neste halve året kjempe om å vinne NRKs storsatsing Klassequizen.

Deltakarar i Klassequizen

DYPT KONSENTRERTE: Tuva Hjetland Løland, Josef Benoni Ness Tveit og Ole Martin Ask fra Askvoll skule var første 10. klasse ut i Sogn og Fjordane.

Foto: Erlen Blaalid Oldeide / NRK Sogn og Fjordane

Mandag 12. november gikk startskuddet for Klassequizen. 310 skoleklasser har meldt seg på NRKs spørrekonkurranse for ungdom på radio.

Klassequizen er en kunnskapskonkurranse for tiende klassetrinn.

RESULTATSERVICE: HVEM ER MED? OG HVORDAN GIKK DET?

Startet på Sørlandet

Konkurransen ble første gang ble arrangert på Sørlandet høsten 2010 og vinteren 2011. 25 skoler meldte seg på, og Fiskå skole i Kristiansand vant den første Klassequizen i NRK Sørlandets historie.

Før andre sesongen eksploderte interessen og i 2011/2012 var 40 av ungdomsskolene i Agder-fylkene med. Det er en deltakerprosent på rundt 70 prosent av alle skolene på Sørlandet.

Høsten 2012 er Klassequizen blitt en landsomfattende konkurranse der hvert fylke har sine innledende runder. De beste lagene fra de innledende rundene går videre til lokale finaler. Til slutt møtes de lokale vinnerne i nasjonal finale på TV i mai 2013.

Følg oss på Facebook

God respons

Håvard Raustøl

Håvard Raustøl er mannen bak Klassequizen.

Foto: Berge, Asbjørn Odd / NRK

Håvard Raustøl er mannen som lanserte ideen til Klassequizen som NRK Sørlandet har arrangert på lokal basis i to år.

– Responsen har vært så god at alle NRKs distriktskontorer arrangere Klassequizen i høst og til vinteren, og med nasjonal finale i beste sendetid på NRK1 til våren, forteller han.

Raustøl er lærerutdannet og jobbet i ungdomsskolen før han ble journalist.

– Mitt hjerte brenner for ungdomstrinnet, og jeg synes 14.- til 16-åringene er en undervurdert gruppe. I tillegg synes jeg det er moro med quiz og spørrekonkurranser, forteller han entusiastisk.

Premieredato er mandag 12. november.

Se også: Solveig leder Klassequizen