OVERSIKT
NYHETER
SPORT
KULTUR
MUSIKK
FAKTA
UNDERHOLDNING
BARN
UPUNKT
NRKBangla
Informasjon om nettstedet Bangladesh Nettressurser Fjernsynsserien Bangladesh og Norge

Her er du: NRK > Undervisning > Bangla > Bangladesh

Oppdatert 07.06.2002 11:26

HISTORIE

KULTUR

NATUR OG MILJØ

ØKONOMI

Bangla-mat
Disse nett-sidene er laget med støtte fra Norad - Direktoratet for utviklingssamarbeid.

 

Bangladesh: Samfunnsliv

Familieliv og bryllup

Publisert 06.09.2001 15:39

I Bangladesh er det vanlig at flere generasjoner bor under samme tak. Fremdeles er de fleste ekteskap arrangerte, og bangladesherne vet hvordan de skal stelle i stand en bryllupsfest!

En typisk husholdning består gjerne av mange generasjoner og slektninger som tanter, onkler, grandtanter, søskenbarn eller enda fjernere slektninger.

Arrangerte ekteskap

De fleste giftermål er fremdeles arrangert av foreldre eller andre slektninger, men blant unge mennesker med høy utdanning er det blitt mer vanlig at man velger sin egen partner.

Skilsmisse er mulig for muslimene i Bangladesh, mens det er vanskeligere for hinduene å skille lag. De må søke om lov fra en domstol.

Kledd til fest i tradisjonell festdrakt...

Bryllupsfeiring

Bryllup er ingen liten sak i Bangladesh. Der er det ikke snakk om en tur på tinghuset og et besøk på en restaurant etterpå. Festene er svært påkostede og er noe familier sparer til hele livet. Ofte kan feiringen pågå i dagesvis, med masse mat, hundrevis av slektninger, sang, dans og spill.

Tradisjonelt varer bryllupene i tre dager. Første dagen drar brudgommens familie til brudens familie. Bruden er da kledd i gult med rød kant. Andre dagen drar brudens familie på besøk til brudgommens familie.

...men med CK-veske!
Tredje dagen er selve bryllupet. En religiøs leder spør dem om de vil gifte seg. Bruden og brudgommen sitter i hvert sitt rom når de blir spurt om de vil være sammen. Etterpå tar de på hverandre kjeder.Samfunnsliv
Barnearbeid (13.09.2001)
Menneskerettigheter (07.09.2001)
Skole (07.09.2001)
Organisasjonsliv (30.08.2001)


 
 
Bangladesh i lyd og bilde
Til Bangla-forsiden
AKTUELLE TEMA

SAMFUNNSLIV

POLITIKK

SPRÅK OG RELIGION

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 08:34