Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas Album (u38)
Pleasure - Pleasure
En av årets mest spennende britiske debuter er norsk! Fredrik Ball flyttet fra Fredrikstad til London, og vips! så gjør han furore under navnet Pleasure, som også innehar Petres gjeve Ukens Album-tittel denne uken.

Pleasure: "Pleasure" (Circus)


Pleasures debutalbum har blitt en dyktig og melodisk sterk hybrid av disco, funk og pop, og med et celebert og velfungerende galleri av gjesteartister i lommen lykkes han i å sette London på Norgeskartet.

Oppsiktsvekkende gjester

Det første man biter seg merke i her, er den fantastiske førstesingelen (som også snurrer og går en hel del på Petre), electroclash-ige
"Don't look the other way" med Justine Frischmann, låtskriver og vokalist i nå oppløste Elastica, på vokal. Og siden man er inne på disse gjeste-artistene, la oss bare kjapt nevne resten. Singer/songwriter-stjerneskuddet
Ed Harcourt synger her, det samme gjør eks-Catatonia-vokalist Cerys Matthews og Heidrun Bjornsdottir, vokalist i bandet Gloss. I tillegg er Prince-kumpan Matt "Doctor" Fink med og drar noen synthveiver.

Uredd synthpop

Pleasures debut har blitt et album som er helhetlig i sin moderne, synthkledde musikalske drakt, men samtidig er det store genrevariasjoner innad. Fra de mest ublu dansegulvssvingerne "All I want" (Kylie opp ad dage) og "Disco doctor" (lett Daft Punk) til den nydeligste gitar-visen i Harcourt-sungne "From the country to the city" til Air-drømmeri i "Memory" og "The visionary".
Alt dette pakket inn i en nokså avrundet pop-drakt, men du verden så friskt og tøft det låter.

Riktig tidsriktig

Fredrik Ball har klart å komme fra intet til å bli en aldrisåliten sensasjon, og dét uten å ha store krefter i ryggen. Her taler musikken for seg selv, og den låter tidsriktig og kledelig retro uten å ha den noe flaue "tongue-in-cheek"-holdningen til sine virkemidler. Som altså er alt fra Kylie-rytmer til "Never ending story"-arpeggio. Dette albumet oser av stort
låtskrivertalent og bør høste godord både hos platekjøpere og anmeldere. Denne anmelderen setter ihvertfall et stort "godkjent"-stempel bak dette, og synes at alle bør ofre sårt tiltjente kroner på Pleasure.

Av Jørgen Hegstad, musikkprodusent i Petre.
På nett av Una Cecilie Børja, NRK Upunkt


Publisert 15.09.2003 15:57 - Oppdatert 17.09.2003 13:26


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no