Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas Album (u36)
Moneybrother - Blood Panic
Svensk hvit manns soul. Kanskje ikke akkurat et velkjent suksessformular, men Moneybrothers debutalbum treffer lytteren der det skal. Hans "Blood panic" er ukens album uke 36 i Petre.

Moneybrother: "Blood panic" (Burning Heart)

Moneybrother, alias Anders Wendin, har en fortid som ska-punker i bandet Monster, og flere av bandmedlemmene derfra er også med Anders som backing når han nå altså solodebuterer - som soulmann i rockeinnpakning.


Vellykket smånasking

Hvis man eksempelvis skal begynne å ramse opp inspirasjonskilder, må det
kunne fastslås at dette har blitt et album som har tyvlånt litt fra flere verdener. Bruce Springsteen må nevnes, det må også Curtis Mayfield og Weeping Willows. I tillegg er det noe Håkan Hellströmsk over stemningene som skapes her, noe som har noe med den gleden og ektheten Wendin klarer å formidle på denne platen. Men det aller viktigste her er naturligvis Moneybrothers kraftige og autoritære stemme og platens varme og svært gode melodier. Legg så til en flott produksjon av hedersmannen Jari Haapalainen (kjent fra The Bear Quartet og Kristofer Åströms backingband Hidden Truck),
så har man en plate som markerer seg sterkt på nykommerhimmelen.

Variert om kjærlighet

"Blood panic" har blitt en mangfoldig plate rent musikalsk, mens tekstene stort sett kretser om det ikke ubetydelige tema "gutt møter jente, gutt blir dumpet av jente, gutt lider og skriver sanger om det". Platens beste stunder er den temmelig E Street band-aktige "Reconsider me" (som også er første singel fra platen), Motown-ige "Can't stop" og for ikke å snakke om platens desiderte høydepunkt, den ultrafengende "It's been hurting all the way with you, Joanna" som har et driv og en intensitet som man skal lete lenge etter i disse musikalske tider. Her kommer virkelig rock-soul-hybriden til full rett. En av årets store låter.

Et album for alle

"Blood panic" er en av årets store, positive overraskelser fra Söta Bror. En plate som er såpass allsidig, varm, inkluderende og melodisk sterk er et uhyre velkomment bekjentskap, og denne platen bør interessere musikkelskere av de fleste musikalske genre.

Kjøp også:

Sweet Chariots: "Beat based / song centered / spirit led" (Virgin, 2000)(Andreas Mattsson fra Popsicle og Niclas Frisk fra Atomic Swing sitt soulprosjekt. Også fantastisk bra.)

Av Jørgen Hegstad, musikkprodusent NRK Petre


Publisert 01.09.2003 14:48 - Oppdatert 08.09.2003 17:12


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no