Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album (u26)
Magnet - On your side
I går stod jeg opp kvart over seks. På ettermiddagen. Det føltes som om jeg i ei uke hadde prøvd å drikke meg i hjel, men misslyktes. Jeg følte meg ensom og venneløs, noe som i stor del skyldtes at jeg var ute av stand til å svare på tekst-meldingene jeg hadde fått.

[Ultimate Dilemma]


Men av og til trenger du ikke venner.

On your side

For Magnet er alltid på di side. "On your side" er plata for de dagene du veit ikke kommer til å ha et lysglimt, og du trenger en til å hjelpe deg gjennom de tunge timene. En som ikke maser eller stiller spørsmål. En som lar deg sitte i en stol og stirre tomt ut i lufta, mens han bare er der. Som et lunt ullteppe når det regner ute.

Alltid bakfull

Sånn cirka hver gang Even "Magnet" Johansen har blitt intervjua av Petre, har han vært i bakrus. Og det kler han. Musikken høres ut som den er laga av en som egentlig ikke har det så bra, men som har funnet roen i en mild depresjon. Når du hører Magnet, ser du for deg en litt sliten fyr med en kassegitar. Men når du hører litt godt etter, vil du høre at det egentlig er et ganske komplisert lydbilde. Strykere, horn og rare elektroniske lyder er så elegant vevd inn i musikken at du nesten ikke legger merke til det.
Og Magnet er ikke en litt sliten fyr med kassegitar. Han spiller nesten alle instrumentene sjøl, og må ha en enorm energi. Sjøl om du ikke kan høre det på han.

On your side.

Magnet om jordflekk

Før årtusen-skiftet var Even Johansen spådd verdensherredømme med bandet Libido. Så begynte de å krangle, og Even flytta med sin kjæreste til det skotske høylandet. Der sitter han blant duer og kyr, og komponerer vakre viser som gjenspeiler den skotske stillheten. Det grå været en skotsk formiddag kl. 11.
Og den skotske whiskyen.

"On your side" er egentlig ei plate du forventer å høre om høsten. Den hadde passa i CD-samlinga mellom Thomas Dybdahls "...that great october sound" og Becks "Sea change". Men samtidig er det veldig bra at den kommer akkurat nå. Nå som alle snakker om sommer-hiten 2003, og du hører udugelige tekno-versjoner av hva som helst hvor du enn går. Av og til er det fint å sette på bremsene.

Hengekøye-musikk

"On your side" er elleve låter som slår over deg som bølger på ei sommer-strand når folk har gått hjem for kvelden. Som en lett sommer-bris når du har vært for lenge i sola.
Kanskje er det gammel manns-musikk, men av og til føler du deg som åtti sjøl om du er noen og tjue, og jeg kan ikke tenke meg et bedre soundtrack til alderdommen enn Magnets "On your side".
Jeg kommer nok til å gå ut neste helg også. Da er det godt å vite at jeg har noen som kan ta vare på meg dagen etter.

Av Njål Engsæth, bakfull Petre-reporter


Publisert 24.06.2003 14:02 - Oppdatert 24.06.2003 16:17


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no