Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album (u24)
Audio Bullys - Ego War
Audio bullys regnes som det største fra England siden The Streets. Sommeren er i gang, og "Ego War" har blitt utnevnt til Ukas Album i Petre


I fjor sommer var det The Streets og plata "Original pirate material". I år er det Audio Bullys og "Ego War". Audio bullys leverer skitten house-musikk som kommer til å bli spilt i mørke natt-klubber verden over.

Hooligan house fra gutterommet

Jeg ser for meg to unge gutter. Bleke, etter å ha tilbrakt mange timer innendørs i rom uten vindu eller rom der vinduene er tildekt. Røykfylte lokaler. Fish and chips og kebab. Jeg ser for meg at de flere ganger har måtte løpe fra politiet. Og når de har blitt tatt igjen, ser jeg for meg at de spiller uskyldig, samtidig som de kjefter politiet huden full. Men når de går ned gata, har de en bass-linje i steget.

Oppvokst på nedbør og eksos

Audio Bullys er 22 år gamle Simon Franks og 24 år gamle Tom Dinsdale. Født og oppvokst i en av Londons forsteder, og jeg vet det ikke, men jeg tviler på at de har vært utenfor London-området. Du høre at de ikke er sånne som drar til Asia eller Sør-Amerika for å oppleve nye spennende kulturer. Du høre på dem, at de er oppfostret på sur nedbør, eksos, house, UK garage og det billigste brennevinet i West London.

Sampler alt

Audio Bullys henter inspirasjon fra flere ulike generasjoner populær-musikk. Bob Dylan, Beatles og Kinks møter Method Man og Biggie Smalls. Og i en tid der samples blir sett på som ”bare så nitti-tals, ass”, sampler Audio Bullys alt fra TV-kjenninger til Elvis Costello og Joe Cocker.

Årets klubbsoundtrack

Selv om ”Ego War” er guttas første plate, er de ikke ferske i gamet. Til tross for sine 24 år, har Tom jobba som DJ de siste åtte. Og på klubbene elsker han å mixe sammen musikk som egentlig ikke skulle passe sammen, sånn som 70-talls punk med 90-talls tekno. Når en så blander Simon Franks slentrende tekst-linjer inn i mixen, får en et resultat som høres erke-britisk og tidløst kult ut. Omtrent
mer Beat enn det Beatles. Mer gate enn The Streets. Audio Bullys har levert soundtracket til klubbsommeren 2003.

Og sorry jenter, årets sommermote sier at guttane skal være bleikfeite og lukte pommes frites.

Av Njål Engesæth, reporter i Kaliber


Publisert 12.06.2003 10:27 - Oppdatert 12.06.2003 10:32


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no