Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Cato Salsa Experience - The Fruit Is Still Fresh
De har spilt med The Datsuns, delt seng med The Soundtrack Of Our Lives og blir hyllet av Jackass-folket. Og nå er "The Fruit Is Still Fresh" ukas album på Petre.

[Garralda Records / Tuba]
Cato Salsa Experience

Et firemannsorkester med 25 prosent østrogen, et band hvis bassist adopterer McCartney’s hodevagging og et sykt live-band med fot for 60’s britisk invasjonsrock - det er CSX i korte trekk. Oslo-kvartetten løsner denne gangen for alvor på slipsknuten og fremstår som et langt sikrere band enn tidligere. Likevel har de beholdt den alltid tilstedeværende sjarmen og det lett gjenkjennelige, rufsete organiske soundet. Men hvordan låter det da?, tenker sikkert du.


Som et trivelig friidrettsstevne

Jo, Cato Salsa Experience med Cato Thomassen på gitar/vokal låter, rent hypotetisk, som et trivelig friidrettsstevne datert en gang mellom 1965 og 1971. Et stevne der gitar, bass og trommer løper 100-meter i forskjellige baner, der orgel og blåsere er fungerende tidtakere, og der de ulike deltagerne samtidig passerer målstreken og samles i lykksalighet. Akkurat i tide.


Som en sommer i shorts

Å føye seg inn i rekken av post-Hives-band gir for tiden ikke flust av stjerner i boka. Heldigvis føyer ikke CSX seg inn i denne rekken. Riktignok finner de som nevnte band røttene sine i tradisjonell rock’n roll, men her stopper også likhetene. Der The Hives higer etter punk-rock, retter CSX ørene mot R&B, garasje-rock og surf. En sommer i shorts, altså.


Som en fruktkurv

2.juni serverer bandet en variert inneholdende fruktkurv med alt fra den Beck’ske ”Taste For Honey” til den distinkte rockeren ”In Case You Need Love”. I mellomtiden kan du kose deg med albumet på NRK Petre!

Av Mats Borch Bugge, musikkprodusent i NRK PetrePublisert 27.05.2003 10:05 - Oppdatert 27.05.2003 10:30


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no