Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album (u17)
Madonna: "American Life"
Selv om Madonna er like gammel som mor di, er hun garantert flinkere til å fornye seg. Derfor har hun denne ukas album på Petre.

Madonna: "American Life" (Warner)

- I`m still nervous, sier hun.
Selv om hun har millioner av tilhengere som tilber den minste lyd hun lager. Selv om hun er den mest innflytelsesrike dama siden den andre dama med samme navn som fødte en frelser for 2tusen år siden.

Gitaren funker

Du husker kanskje "Music" fra forrige plate. Den gang begrunnet Madonna gitaren med at hun endelig hadde lært seg å spille på den. Denne gangen gjør hun det fordi det funka.
Ett annet element hun har med seg fra forrige album, er produsenten Mirwais Ahmadsi. En franskmann Madonna kom i kontakt med då han sendte en demo for noen år siden.

Moden og reflektert


Selv om Madonna er like gammel som mor di, er hun garantert flinkere til å fornye seg. Madonna blander tecno med akustiske gitarer, rap med sår vokal og gigantiske orkestrale arrangement med et nakent lydbilde - men er samtidig hele tiden Madonna. Selv om har en barnslig trang til å prøve nye ting, er dette Madonnas mest modne og reflekterte plate. Her kritiseres den amerikanske livsstilen og aggressive opptreden mot resten av verden, kjendisjageriet og sin egen rolle i det men tydeligst kommer alvoret fram når ho erklærer sin kjærlighet til barna, ektemannen, faren, og mora som døde då ho var seks år.

Etter tjue år i bransjen - tjue år fylt med sex, kontroverser og sex, klarer hun å provosere. Videoen til ”Die another day” ble kritisert for sitt voldelige innhold, og anti-krigsvideoen til ”American Life” ble stoppa på grunn av situasjonen i Irak.
Men ingen kan stoppe Madonna.

Av Njål Engesæth, Kaliber
På nett av Amund Simensen, NRK Upunkt


Publisert 25.04.2003 12:35


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no