Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album (u13)
Equicez – State Of Emergency * Generation Equiz
Så kom svartinga, da. Med en lissepasning av et album – et ned til mantelen gjennomført verk, tekstmessig fullstappet av svartmalte menneskesinn, dop, sinne og suburbanisme. Equicez’ og Pass It er kommet for å rokke ved norsk musikkhistorie og NRK Petre. Heldigvis!

Equicez – State Of Emergency * Generation Equiz (Pass It Records)

Aliasene F’Em One (Axel Purcell) og Cast (Geir Kristiansen) dytter alt av norsk hip-hop til siden hva angår sosialrealisme og sinne. De frembringer på sitt debutalbum en ekthet ikke bare gjennom ekstremt ærlige og selvopplevde tekster, men også gjennom det faktum at de serverer påfallende veldreide quotes på så vel norsk som spansk og engelsk.

Lekende danshall

Produsentene og kompisene latHans og Illeig har brukt fingerspissende sine til å skape et gjennomarbeidet og dystert sound. Likevel er det alltid lekende danshall-kompet på enkelte av låtene med på å gi ”….Generation Equicez” et dualistisk preg. Vi tas i det ene øyeblikket med ut i Kingstons fargeglade gater, for så å bli dratt inn i det mørkeste kjellerhølet når Cast forkynner; ”hjernen vasket, lobotomi når jeg er ferdigbehandlet, forvandlet til en grønnsak / De ga meg 10 tabletter sist søndag for alltid ødelagt / Sitter fast i en tvangstrøye og håper jeg dør snart/” i låta ”Therapy”.

Bilder fra Øya, 2002.

Freestyler

F’Em One er ikke ubegrunnet to ganger tidligere blitt kronet med tittelen ”Uoffisiell Norgesmester i freestyling”. Flerstavelsesrim og intelligente vendinger kombinert med støtende ærlige tekster, gjør Equicez til en fryd for trommehinnen.

Fra Møllergata i Oslo, der nå etablerte Pass It Crew holder hus, lød for snart et år siden et stort og rungende ”Svartinga kommer!”. Nå, etter lang ventetid, erfarer vi at de mente alvor. ”….Generation Equiz” vil trolig bli betegnet som ”den skiva som forandret norsk hip-hop”. En gang for alle blir vi endelig presentert for noe annet enn ”middels troverdige ghetto-kids med østlandsdialekt”. Forskjellen ligger ikke i geografisk tilholdsted, men snarere i nettopp troverdigheten. Selv med en del navlegrafsende kommentarer som ”I jack policeradios only to tell policeofficers to go fuck ’emselves”, kommer Equicez fra det med glans. Det er lov til å skryte når man har noe å skryte med!

Av Mats Borch Bugge (Musikkprodusent NRK Petre)Publisert 25.03.2003 09:58 - Oppdatert 27.03.2003 11:25


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no