Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album (u12)
St. Thomas: "Hey harmony"
Med hjelp fra et internasjonalt stjernelag har Thomas Hansen tatt et langt steg inn i de Store Låtskriveres rekker. "Hey harmony" er et frydefullt stykke countrypop, og ukens album uke 12 i Petre.

St. Thomas: "Hey harmony" (Racing Junior)Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
"Vellyd" er et av de første ordene som rinner meg i hu når "Hey harmony" skal beskrives. Med hjelp av produsent og Lambchop-medlem Mark Nevers har den naïve skranglingen man har funnet på St. Thomas' to foregående album blitt erstattet med et bredt, varmt og særdeles kledelig lydbilde. Og jeg nevnte stjernelag; med seg i kulissene har han også internasjonale storheter som Tony Crow og Matt Swanson fra Lambchop, Jeremy Barnes fra Neutral Milk Hotel og ikke minst Howe Gelb fra OP8 og Giant Sand. Nevner man samtidig at albumet ble spilt inn i Beech House Recording Studio i Nashville, sier det seg selv at vi har med musikk av sterkt unorsk tilsnitt å gjøre.

Postmannens nye klær

Selv om han har fått en ny melodidrakt, så å si, så er dette allikevel umiskjennelig St. Thomas slik vi har lært ham å kjenne på to album. Spesielt siden han fortsatt har en engelskuttale som er
ehrm.. egenartet, og han har det samme utrolige grep om melodiene som han tidligere har utvist på låter som "Invitation", "Cornerman" og "Take a dance with me". Fra "Hey harmony" vil nok "Heroes making dinner", "Strengthen your bow", "New apartment" og "Cowboy, cowgirl - moviestar moviestar" huskes aller best, men gjennomgående for hele albumet er Thomas' nevnte umiddelbare meloditeft, de snurrige tekstene og Nevers' utsøkte produsering.

Goodbye jangling, hey harmony

"Hey harmony", ja. En albumtittel som ikke lyver. Og dersom du liker hans forrige album kommer du til å like dette også - vel å merke dersom du ikke er en skapning som setter skrangling foran melodi. For øvrig er det min sterke mening at dette
er hans beste album til dags dato, og dersom det skulle være noe som helst hold i den teorien, betyr dét at
St. Thomas fluksens bør innfinne seg i platesamlingen til en del flere også.

Lagre under: melodivakker kose-køntri.

av Jørgen Hegstad, musikkprodusent i Petre
På nett av Amund Simensen, NRK Upunkt


Publisert 18.03.2003 10:45 - Oppdatert 18.03.2003 11:58


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no