Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 10
Ralph Myerz & the Jack Herren Band "A Special Album"
Det er seks år siden deres spede begynnelse, men nå er endelig debutalbumet til de eksplosjonsinteresserte Bergenselektronikerne ute. "A Special Album" lever opp til de høye forentningene, og krones velfortjent med kremtittelen Ukens Album her i Petre.

Ralph Myerz & the Jack Herren Band
A Special Album (Emperor Norton Records/Tuba)

Det skulle egentlig vært en engangsforeteelse den gangen DJ Erlend Sellevold dro med seg kompisene Thomas Lønnheim og Tarjei Strøm for å gjøre et livesett. Men responsen var så enorm at de bare ikke kunne gi seg med det. Erlend ble til Ralph, de andre til et band oppkalt etter retropuppefilmmogulen Russ Meyers kameramann Jack Herren.

Trim for eldre

Livesettene deres har utvilsomt ikke blitt dårligere med årene. De har prestert noe de fleste elektroniske artister aldri er i nærheten av, nemlig å ha et durabelig liverykte lenge før de blir plateartister. Dette, sammen med den

fantastiske låten Nikita, har vært med på å bygge opp enorme forventinger rundt deres første album. Å holde på godt låtmateriale er noe Ralph Myerz har skjønt verdien av. Derfor er Nikita, som fra før av er å finne på Tellés fabelaktige samleplate fra 1999, Dimitri From Paris’ samleplate After the Playboy Mansion samt deres egen ”A Special EP” å finne på albumet. Et modig og smart trekk. Den er en höydare på albumet, noe som slett ikke betyr at resten av låtmaterialet er lunkent. Nikita er etter min mening en klassiker i norsk elektronika, og det skal mye til for å overgå den i sin utsøkte nynnbarhet. Likevel er ikke deres nye radiohit ”Think Twice” mange hestehoder bak. En kombinasjon av lekre akvariumslyder, svevende distansert vokal og fet perkusjon gjør låten til en fryd både å lytte og å danse til. Og med den særdeles smarte videoen som nylig hadde premiære kan det ligge an til en ny dansefarsott her til lands. Trim For Eldre is the new Ketchup Dance!

Ballongferd i dagdrømmerland

Noen vil kanskje overraskes av hvor lite eksplosivt dette debutalbumet låter. Men i bunn og grunn gjør det slett ingenting. De har greid å vise en imponerende spennvidde ved å låte like smooth på plate som de låter rabiat live. Ralph Myerz & the Jack Herren Band kan den sjeldne kunsten å lage album som sender meg på ballongferd i dagdrømmerland, men få meg til å gå bananas når de setter sine ben på en scene.


Kari Finstad, musikkprodusent Petre


Publisert 04.03.2003 13:13 - Oppdatert 04.03.2003 15:41


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no