Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 3:
Melody Club: "Music machine"
I en musikalsk sfære der de mest fremtredende bestanddelene er pop, glam og synth finner vi svenske Melody Club. På deres debutalbum blir det glade åttitallet revitalisert på en særdeles tilfredsstillende måte; "Music machine" er Ukens Album i Petre.

Melody Club: "Music machine" (Virgin)

Selv om "Music machine" er debutalbumet til dette Växjö-baserte bandet, betyr ikke dét at de bør være ukjente for Petre-lytterne. Den helt fantastiske debutsingelen "Palace Station" fikk tonnevis av rotasjon her, det samme gjelder deres nye singel "Electric". Den meloditeften de utviser på disse to singlene er også gjennomgående på fullengderen. Riktignok kan det ikke stikkes under noe som helst at disse fem svenskene ikke har funnet opp kruttet, men det er allikevel noe uimotståelig karismatisk med deres "Pulp-møter-Abba"-hybrid av et album.

Som poteten

Dette er et album med mange bruksområder. Først og fremst er det et ypperlig album å spille luftsynth til (noe undertegnede har forsøkt ved flere fuktige anledninger). For det andre er dette en plate som bør appellere på tross av kjønn, noe som er nyttig fordi man da kan lure kjæresten sin til heller å sette på denne platen på fest enn samleplater á la "80's songs you'd rather have forgotten". Noe som igjen kan føre til et bedre kjærlighetsliv. Men først og fremst er jo "Music machine" elleve særdeles sterke låter som kler sin plastikk- fuzzproduksjon bedre enn noe band på mange år. Hør for eksempel låter som "Let's kill the clockwork" og "Put your arms around me", og du vil skjønne hva jeg mener.

Gå og se!

Forøvrig anbefales det varmt å se deres liveopptreden. En del nordmenn har allerede kunnet overvært dem som oppvarmingsband for Kent på deres Norgesturné, og det ryktes at Melody Club snart er på vei tilbake hit. Da er det bare å ta med luftsynthen og møte opp! I mellomtiden er det rett og slett bare for deg å kjøpe dette albumet. Betrakt det som dagens gjøremål.

av Jørgen Hegstad, musikkprodusent i Petre


Publisert 13.01.2003 12:59 - Oppdatert 13.01.2003 13:00


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no