Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
- Som en rakett i baken
Musikksjef i Petre Håkon Moslet mener det er synd om Spellemannprisen slår beina under Alarmprisen. Foto: Dagbladet.
Musikksjef i Petre Håkon Moslet mener det er synd om Spellemannprisen slår beina under Alarmprisen. Foto: Dagbladet.
- Det er tydelig at Alarmprisen har virket som en rakett i baken på spellemannkomiteen, men det er også litt synd fordi at jeg tror Norge trenger to musikkpriser, mener Petres musikksjef Håkon Moslet om Spellemann-nominasjonene som ble klare i går.

- Min umiddelbare reaksjon er at Spellemannprisen i år legger seg veldig tett opp til Alarmprisen og at det på mange måter er litt synd fordi at jeg tror Norge trenger to musikkpriser. Inntill for tre år siden var Spellemannprisen fryktelig sidrumpa musikkpris, som de eldre herrer i musikkbransjen sto bak, og som på ingen måte speilet de nye bølger i norsk musikk. Og så kom Alarmprisen på banen og det har virket som en rakett i baken på spellemannkomiteen, sier Håkon Moslet til Musikknytt i NRK P1.

- Veldig stor grad av undergrunnsprofil

- Nå har de åpenbart klart å rekruttere en jury som har klart å fange opp alt det nye og det er både vel og bra, men det kan jo føre til at man spenner bein under Alarmprisen og kan føre til at Spellemannprisen virker litt fremmedgjort overfor de breie lag av befolkningen.

- Når man i for eksempel popkategorien har nominert Dadafon, Minor Majority og Ephemera mens DeLillos og a-ha ikke er det og de ga ut relativt gode album i fjor, så snakker man om en pris som har fått en veldig stor grad av undergrunnsprofil. Og kanskje litt vel mye, mener Moslet

Styreleder i Alarm Svein Bjørge ønsker Spellemannprisen velkommen etter. Foto: Arkiv.
Svein Bjørge som er en av de sentrale skikkelsene bak Alarmprisen er stort sett enig med Moslet, og vil gjerne ønske Spellemannprisen velkommen etter.

- På en måte må jeg nesten si gratulerer til Spellemannkomiteen. Det virker jo som komiteen har mange års kritikk til etterretning. På den annen side så syns jeg det er litt oppsiktsvekkende også, fordi enkelte kritiske røster har ment at Alarm har liknet for mye på Spellemannprisen, men med disse nomineringene vil jeg heller si at det bildet nå snur seg totalt. Nå virker det som om Spellemannprisen skal prøve å likne mer på Alarm og forske å tilnærme seg den profilen den prisen har markedsført.

- Hva syns du om det?

To veldig forskjellige priser

- Vi har jo merket at enkelte krefter rundt Spellemannkomiteen har vært lite positive til Alarmprisen og enkelte vil kanskje si at dette er en måte å kvitte seg med Alarm på. Det vet jeg ingenting om, men det er jo en dramatisk endring i nominasjonene til Spellemannprisen i år i forhold til tidligere.

Svein Bjørge føler det imidlertid ikke som noen trussel at Spellemannprisens profil nå likner mer på Alarmprisen sin.

- I grunn ikke, først og fremst fordi at vi fortsatt ser disse to prisene som to veldig forskjellige priser fordi nomineringene gjøres av 60 av de mest aktive musikkjournalistene i Norge og ikke minst fordi Alarmprisen er veldig mye en publikumspris, ved hjelp av nettavstemningen.

Av Tone Donald, Musikknytt NRK P1 og Jørn Gjersøe, nrk.no/musikk.



Publisert 07.01.2003 12:38


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no