Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Samleside: UKAS ALBUM 2002
Ukas album (u 19)

Goldfrapp "Black Cherry"

Kraftwerk med klitoris! Electro med pophjerte! Myktechno fra Goldfrapp er Ukas Album på Petre.

Ukas album (u18)

Turbonegro – Scandinavian Leather

I enden av regnbuen er det gull, sier noen. I denne sammenheng vil gullet være rock; ja, feit fin og rammebetinget rock á la Turboneger anno 2003.

Ukas album (u14)

The White Stripes: "Elephant"

Ikke før er Mammut-salget avsluttet før en etterkommer i samme slekt gjør seg gjeldende. The White Stripes' fjerde album "Elephant" er en av årets minst ubetydelige utgivelser; dette markerer vi her i Petre ved å titulere det Ukens Album uke 14.

Ukas album (u13)

Equicez – State Of Emergency * Generation Equiz

Så kom svartinga, da. Med en lissepasning av et album – et ned til mantelen gjennomført verk, tekstmessig fullstappet av svartmalte menneskesinn, dop, sinne og suburbanisme. Equicez’ og Pass It er kommet for å rokke ved norsk musikkhistorie og NRK Petre. Heldigvis!

Ukas album (u12)

St. Thomas: "Hey harmony"

Med hjelp fra et internasjonalt stjernelag har Thomas Hansen
tatt et langt steg inn i de Store Låtskriveres rekker.
"Hey harmony" er et frydefullt stykke countrypop, og ukens album uke 12 i Petre.

Ukas album (u11)

Isolation Years: "It's golden"

Med sin klaustrofobiske, lettere countrystenkede rock smeltet disse nordsvenskene mange melankolihjerter med sitt debutalbum "Inland traveller". Nå klarer de det sannelig igjen: "It's golden" er Ukens Album i Petre.

UKAS ALBUM – UKE 9

Bertine Zetlitz: ”Sweet Injections”

Bertine Zetlitz er nok et godt eksempel på at mange de beste popplatene lages av artister som egentlig holder på med noe helt annet.

Ukas album uke 5

Furia: "...and then we married the world"

Nok et etterlengtet norsk debutalbum ute! Etter flere
radiohit-er og og en lovende EP er endelig "...and then we
married the world" i salg. Og jentene fra Os innfrir;
Furia gir dere Ukens Album uke 5 i Petre.

Ukas album uke 4

Sgt. Petter "It's a record"

Med "It's a record" blir nok en gang det musikalske fokuset rettet mot Bergen. Sgt. Petter har laget et flott debutalbum - ja, faktisk så bra at det er Ukens Album i Petre.

Ukas album uke 51: Talib Kweli – Quality

Talib Kweli - eller ”sannhetssøkeren” som det betyr – har levert oss en førjulsgave i hard plast. Men under skallet finnes et hakkandes mykt hip-hop album som bærer tittelen ”Quality”. Det er sant at dette er kvalitet.

Ukas album uke 50: The Polyphonic Spree

Rundt tyve smilende mennesker i hvite kjortler med hender og ansikter vendt mot himmelen. Niks, dette er ikke en gladkristen kult, men The Polyphonic Spree som står bak ukas album på Petre.

Ukas album uke 49 - The Faint "Danse Macabre"

Fire gutter ble lei av gitarpønk og tok synthene fatt. The Faint er bandet som vil ha deg til å danse til intelligente tekster og electropønk i moll.

Ukas album uke 48 - Ms. Jade "Girl Interrupted"

Nå er stjernelaget samlet rundt én artist. Timbaland, Missy Elliot, Jay-Z, Tweet, Lil’Mo, Petey Pablo, Nesh, Nate Dogg og Nelly Furtado fordeler alle sine beste kvaliteter på Ms.Jades debutalbum ”Girl Interrupted”.

Ukas album uke 47 - Audioslave "Audioslave"

Soundgarden-sjef Chris Cornell jammet med Rage Against The Machine - resultatet ble bandet Audioslave som er ukas album på Petre denne uka.

Ukas album uke 46 - Justin Timberlake "Justified"

Boyband-æraen er historie. Opp av asken kommer Justin Timberlake med det som vil bli stående som årets popalbum. Vokalisten i - hold deg fast - *Nsync - viser seg å være det perfekte medium for produsentbegavelsene Timbaland og The Neptunes.

Ukas album uke 44 - Sigur Rós: "()"

Hvis man forsøksvis skal forklare hva musikken høres ut som - vel, en blanding av psykedelisk rock og klassisk musikk - innspilt i verdensrommet.

Ukas album uke 42 - Madrugada

Endelig tar gutta i Madrugada steget fra å lage blåtonet storbymelankoli til produskjon av virkelig megabylyd! "Grit" er ukas album på Petre.

Ukas album uke 41 - Thomas Dybdahl

"Når natta no har sænka sæææ". Høstmelankolien har for alvor inntatt Petremusikken, og Thomas Dybdahls debutalbum er av ypperste mørketidskvalitet.

Ukas album uke 40 - Low

Den amerikanske trioen Low levner ingen lytter uberørt med sine døsige og angstfylte stemninger. Deres nyeste album "Trust" er Ukens Album på Petre.

Ukas album uke 39 - Beck

En av nittitallets musikalske kameleoner finner fokus på sitt syvende album "Sea change".

Ukas album uke 38 - Gåte

Først gryende livefavoritter i fjor høst. Så en pen ep-suksess i vinter. Og nå et villt og vakkert debutalbum ved navn "Jygri".

Ukas album uke 37 - Ugress

“Loungemeister” var en av forsommerens mest markante hits på Petre. Nå utvider det bergenske enmannsprosjektet Ugress til albumformat. ”Resound” representerer en etterlengtet demokratisering av elektronisk musikk.

Ukas album uke 36: Avril Lavigne

Avril Lavigne er en av sommersesongens storselgere på det amerikanske platemarkedet. "Let Go" er tøff, troverdig jenterock som stikker dypt.

Ukas album uke 35: Eve // Eve-Olution

Nok en hiphop/r&b-stjerne som har fått med seg hele stjernelaget av produsenter og gjesteartister for å selge masse skiver. Med "tøff-i-trynet"-flyt og et lass av diggbare låter har Eve også laget et holdbart album. Eve-Olution er ukas album på Petre.

Ukas album uke 34: Jaga Jazzist

Jaga Jazzist er klar med sin andre plate, den lenge etterlengtede The Stix. To år er gått siden forrige plate, og musikkollektivet fra Tønsberg er blitt enda flinkere til å spille - og enda bedre til å lage plate.

Ukas album uke 32: Blak Twang

Om du blander ordene ”West-India” og ”London”, forkorter det kraftig og legger det på en seng av gatekultur; ja, da har du det mest spilte albumet på Petre denne uka.

Ukas album uke 31: Primal Scream

Få av samtidas store rockeband har et lignende rykte som fornyere. Absolutt ingen andre klarer å kombinere dette med skyhøy underholdningsfaktor. Primal Screams sjuende studioalbum, ”Evil Heat”, er ukas album på Petre.

Ukas album uke 30: The Flaming Lips

The Flaming Lips beviser gjennom "Yoshimi Battles The Pink Robots" at nitten år gamle band fortsatt ruler street'en.

Ukas album uke 26: Nelly

Som de fleste påkostede hiphop-album er også "Nellyville" alt for langt. 19 låter og 75 minutter blir alt for mye for den begavede rapperen fra St. Louis. Likevel er Nelly ukas album på Petre.

Ukas album uke 24: KoRn

Midt på 90-tallet fornyet California-bandet Korn metal-sjangeren. Siden den gang har nu metal blitt den ledende amerikanske rock-sjangeren. Nå er de ukas album på Petre.

Ukas Album uke 23: Eminem

Eminem er tilbake. Og han er like sint som en spansk midtspiss etter et feildømt straffespark.

Ukas album uke 22: Muzzlewhite

Ukas album på Petre er ei plate for lange bilturer. Sett den på repeat, senk skuldrene - og du vil ikke ut av bilen.

Ukas album uke 21: Weezer

Det er et eller annet med fuzz. Denne gitarlyden, som er så selvsagt, så opplagt, så genial. I alle fall hvis du kan bruke den. Det kan Weezer.

Ukas album uke 20: Doves

”The Last Broadcast” er ikke bare ei plate, men en stor komposisjon som vil sette spor i mange år framover. Doves er bandet bak Petres favorittalbum denne uka.

Ukas album uke 19: Gatas Parlament

Det går mot en het og revolusjonær sommer. Gatas Parlament leverer oppskriften på verbalvæpna revolusjon på Ukas Album på NRK Petre.

Ukas album uke 18: RES

På tide å samle sommerlåtene på en minidisc! Musikk for hode, hjerte og føtter. I år må RES med "The Golden boys" med - hentet fra ukas album på Petre.

Ukas album uke 17: Kent

Kents femte album "Vapen och Ammunition" er et møte mellom en vakker melodi og en vakker melankoli. Ei plate som smyger seg inn på deg og blir en venn for livet.

Ukas album uke 15: Trail of dead

I motsetning til flesteparten av sine samtidige rockere med suksess, prøver The Trail of Dead å skape et mer avansert lydbilde enn kjappe gitarer og energisk tromming.

Ukas album uke 13: The Best of Both Worlds

Når de to største artistene i R&B og hiphop slår seg sammen blir resultatet fett, bredt og langt i fra lett. Det er dimensjoner over ukas album på Petre signert R. Kelly og Jay-Z.

Ukas album uke 12: No Cure For Life

Paperboys klarte å havne på forsiden av Dagbladet med debutplata forrige uke - helt fortjent, for platen ”No Cure For Life” er mer enn bra nok til å bli ukas album i Petre.

Ukas album uke 11: Boards of Canada

Boards of Canada lager hypnotiserende elektronika og går nye veier i påvirke lytterne. Deres siste plate Geogaddi har som mål å forvirre sitt publikum.

Ukas album uke 10: Emmerhoff

Alle trodde Emmerhoff & The Melancholy Babies skulle bli allemannseie i 2000. Men så ble det stille. En stillhet som først nå blir brutt med ”Loose-Box” som er ukas album på Petre.

Ukas album uke 9: The Perishers

The Perishers fra Umeå i Sverige smyger seg sakte inn i hjertet ditt med ”From Nothing To One” og nekter plent å forsvinne. Mer kult fra Sverige altså!

Ukas album uke 8: NoTwist

Å genreplassere NoTwist er vanskeligere enn å bestemme hjemfjorden til en av bitene i en boks makrell i tomat! Tyske NoTwist bygger sitt eget lydlandskap.

Ukas album uke 7: Tungtvann

Suksess, suksess, suksess. Tre ord som oppsummerer Tungtvanns karriere på halvannet år. Det har gått fort! "Mørketid" er ukas album på NRK Petre.

Ukas album uke 6: Safariari

Ukas album legges pent og pyntelig på bordet av en debutant fra Norge med navnet Safariari og føyer seg inn blant de glimrende elektronika-plater fra Norge med ”Zebra Knights”.

Ukas album uke 5: Brent

Norske Brents debutalbum "Here and There" er ukas album på Petre. Ragnhild Silkebækken har hørt nærmere på albumet. Hør her!

Ukas album uke 3: Warlocks

Det kommer ingen nye plater! Så Petres musikkprodusenter har vært nødt til å plukke fram Warlocks "Afterlife" som kom i fjor. Og det liker vi!


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no