Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 49 - The Faint "Danse Macabre"
Fire gutter ble lei av gitarpønk og tok synthene fatt. The Faint er bandet som vil ha deg til å danse til intelligente tekster og electropønk i moll.

Den beste krysninga av synth og pønk heter The Faint. Gruppa spilte i Oslo i forrige uke og ga nettopp ut plata "Danse Macabre". Ikke bare blir bandet beskyldt for å gjøre new wave på nytt - de bytta ut to av gitarene sine med synther, og skriver tekster som kunne gjort Depeche Mode og New Order misunnelige.

Ikke glad, men dansbar

Dette er bandet sin 3. plate - med tekster om fremmedgjøring i byen og temaer som en synther kan kjenne seg igjen i. Ikke en glad plate. Men dansbar! Noen blir litt usikre på hva de skal kalle band som The Faint, som så uhemma elsker synhesizere og melodi. De må lissom knyttes til 80-tallet. Det som skjedde, var at for et par år sia blei de lei av gitarene sine - iallefall 2 av dem.

Null peil

På en måte er The Faint fortsatt pønk: Vil de spille synhter, plukker de dem bare opp og prøver seg fram - på samme måte som de for tida lager både videoer og lyssetting til showet sitt. De har egentlig null peiling på hva de driver med. Hvor skal dette ende?
"Danse Macabre" er ukas album på Petre, og da går det jo ganske bra foreløbig.

Av Siri Narverud Moen, Kaliber


Publisert 03.12.2002 11:23 - Oppdatert 04.12.2002 10:29


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no