Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
by:Larm i økonomisk krise
Marianne Antonsen er leder for utøverdelen av Gramo. Foto: kkv.no
Marianne Antonsen er leder for utøverdelen av Gramo. Foto: kkv.no
By:Larms ferske samarbeid med musikkprisen Alarm skaper problemer. Tre styremedlemmer i by:Larm har trukket seg, og Gramo vurderer å trekke sin økonomiske støtte til bransjearrangementet.

Som årsak til uroen oppgis at Alarm-prisen kan oppfattes som en mulig trussel mot Spellemannprisen.

De tre styremedlemmene som har trukket seg - Larry Bringsjord, Øystein Rudjord og Dagfinn Sætra - tilhører alle selskaper/organisasjoner med sterke bånd til Spellemannprisen.

Torsdag i neste uke tar Gramo stilling til om de skal kutte sin økonomiske støtte til by:Larm sitter i styret i Spellemannprisen.

Alvorlige konsekvenser

Dersom Gramo-støtten på 200.000 kroner droppes vil det ifølge by:Larms styreleder Trude Midtgård kunne få alvorlige konsekvenser for by:Larm i Trondheim i februar 2003.

-Totalbudsjettet er et sted mellom 2,5 og 3,0 millioner kroner, så et frafall på kr. 200.000 vil selvsagt merkes, bekrefter Midtgård som ikke ønsker å spekulere i hvor kuttene må tas.

-Men trolig vil det måtte få konsekvenser for både seminardelen og livebiten.

Styremedlemmer snudde

By:Larms daglige leder, Erlend Mogård-Larsen framholder at samarbeidet med Alarm selvfølgelig ble klarert og godkjent i styret på forhånd. Men etter hvert som prosessen har gått fremover, har også problemene tiltatt i styrke.

-Det er vanskelig å ikke tolke dette som klare signaler om at enkelte krefter ikke liker samarbeidet mellom by:Larm og Alarm. Men jeg kan bare ikke begripe hvordan noen kan se på Alarm som en trussel mot Spellemannprisen, sier Mogård-Larsen til NRK Musikk.

Avdramatiserer

Marianne Antonsen, styreleder i Gramo tilbakeviser Mogård-Larsens uttalelser.

- Gramos utøverseksjon vil i dag vurdere den søknaden om støtte som vi mottok for to uker siden, og endelig avgjørelse vil deretter styrebehandles i Gramo torsdag 5. desember, sier Antonsen.

- Det er ingen automatikk i at Gramo, med varierende midler fra år til år, kan støtte et arrangement som by:Larm, men vår avgjørelse vil ikke ha noe med samarbeidet by:Larm-Alarm å gjøre. Vi vil fortsatt støtte opp om arrangementet både på seminarfronten og livebiten, presiserer Antonsen som avfeier kontroversen rundt Alarmprisen som irrelevant.

- Det finnes så mange musikkpriser at Alarm er oss revnende likegyldig. Først den dagen det blir tv-sendt på NRK vil vi kunne få en situasjon hvor rivaliseringen med Spellemannprisen svekker begge parter. Det er neppe utøverne tjent med. Men slik er situasjonen ikke i dag, fastslår Marianne Antonsen.

Klar konflikt

Larry Bringsjord, som er formann i FONO, innrømmer imidlertid at han ser denne konflikten mellom Spellemannprisen og Alarm.

- FONO er dypt involvert i Spellemannprisen, og slik Alarm har utviklet seg har den musikkprisen mer framstått som en minivariant av Spellemannprisen enn som et skikkelig alternativ, slik den er blitt markedsført som. Derfor ble de altmer tette båndene mellom by:Larm og Alarm vanskelig å håndtere for meg. Samkvemet kunne fort resultert i en interesseskonflikt for meg, og det føltes derfor mest riktig å trekke meg fra byLarm-styret, uttaler Bringsjord.

Også han ønsker likevel å avdramatisere bruddet.

- Min exit fra styret er helt udramatisk. Jeg skal til by:Larm i februar, og oppfordrer alle FONO-medlemmer å delta. Vi trenger et bransjearrangement som dette, sier Bringsgjord.

Av Leif Gjerstad.


Publisert 29.11.2002 12:47 - Oppdatert 29.11.2002 13:29


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no