Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 47 - Audioslave "Audioslave"
Soundgarden-sjef Chris Cornell jammet med Rage Against The Machine - resultatet ble bandet Audioslave som er ukas album på Petre denne uka.

Audioslave - "Audioslave


Hva ville skje med Rage Against the Machine etter at radikale Zack De Le Rokka slutta i oktober 2000? Ryktene spredte seg fort. Og navnet Chris Cornell ble nevnt. Han kjenner vi som en av grønsjens storheter og vokalist i Soundgarden. Rage var uten vokalist og Cornell var uten band.Så rødt

I mars 2001 begynte de å jamme i Los Angeles. Og selv om noen så rødt når de trodde at Rage ble ødelagt av Cornell, var det spennende å se hva dette samarbeidet førte til. Cornell hadde ikke planlagt å begynne i nytt band. - Jeg hadde ikke planlagt å starte noe nytt band, men da de ringte kunne jeg ikke si nei til det, sier Chris Cornell.

Spyttet ut låter

Kjemien stemte visst med en gang for låtene ble spyttet ut! Tom Morellos merkverdigheter på gitaren og Chris Cornells markante stemme kunne ikke feile. Noen demoer lekket til og med ut på nettet så fansen fikk noen smakebiter med dårlig kvalitet. - Vi spilte inn en drøss med låter på bare noen få øvinger. Og vi passet godt sammen, forteller Rage-gitarist Tom Morello.Musikerne fra Rage Against the Machine og Chris Cornell fra Soundgarden har gitt ut 14 grønsjlåter. Bandet heter Audioslave og det er et fint gjenhør med musikken som preget oss tidlig på nittitallet.

Av Tor-Erling Thømt Ruud, Kaliber


Publisert 19.11.2002 13:41 - Oppdatert 25.11.2002 10:06


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no