Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 43 - Jr Ewing
På albumet ”Ride Paranoia” makter Jr Ewing å blande hardcorens frådende sinne med mykere følelser og finesse. I den lille hardcore-bølgen som har skyllet over landet er ”Ride Paranoia” det hittil mest overbevisende albumet.

Fredag 18. oktober gikk det ut en pressemelding fra Sony Musics kontorer på Økern. Budskapet var kort og greit: ”Vi har skrevet under kontrakt med Amulet”. Det er et lite steg for menneskeheten, men et stort steg for en liten scene.

De roter fælt.
Og kjenner vi Torgny Amdam og co rett vil de ikke ha noen problemer med å ivareta sin integritet selv om de nå er på et mulitnasjonalt selskap. Amulet og scenen de har vært spydspiss for de siste tre årene er klar for større oppgaver nå. I en verden av feige, intetsigende rockeband framstår hardcore-gruppene med ekte verdier og et nærmest idealistisk forhold til det å spille i band.

Det er imidlertid ikke Amulet, men Jr Ewing som gir ut det første virkelig vellykka albumet blant den nye generasjonen norske hc-band. Jr Ewing viser seg som et voksent, tenkende og briljerende band på ”Ride Paranoia”. Plata er befriende ved at den kombinerer tøylesløs energi og rullende, endeløs aggresjon med sterke melodiske og instrumentelle kvaliteter. Skiva er spilt inn på ni dager, men låter likevel gjennomtenkt og fokusert.

Fra Mannheim i Tyskland.
En del sjangerhoder vil fnyse av at Jr gis et stempel som ”tenkende manns hardcore” - vi snakker tross alt om en scene der musikalske handlinger i affekt fortsatt er idealet. Men det er dette som hever Jr Ewing milevis over sjangerkompisene i Team Spirit. Der årets debutalbum fra ’Spirit er lyden av guttunger som snerrer, har JR Ewing feite, komprimerte låter det er en tanke bak. Eksempler på dette er låter som ”Laughing With Daggers”, ”Sweet”, ”Pre Summertime Blues” og ”…Ride Paranoia”.

De fleste låtene er på rundt to minutter. Like fullt er dette et band som er i besittelse av et fullverdig følelsesregister. Jr Ewing næmer seg emo-core uten å dumme seg ut. Her er mye å hente for fans av eksempelvis Rival Schools eller At The Drive-In. Gitarist Erlend Mokkelbost
Se flere bilder på:
http://www.v8.no/thejrewing/01live.htm
er en mester i å lage nyanserte, tøffe melodilinjer. Selv snerringen til vokalist Andreas Tylden har flere lag. Resultatet er et paranoid jag med melankolske og poetiske undertoner.

Jr Ewing har desperasjonen og den fandenivoldske innstillingen til et undergrunnsband på van-turné gjennom Europas mest skitne små klubber. ”Ride Paranoia” viser at de er et band som kommer til å sprenge seg ut av sjangermiljøet. Og som med tida vil få mer fasjonable turnefarkoster. Alle med en viss interesse hardere rock bør sjekke ut Jr Ewings 34 minutter lange oppvisning i moden utbrytertrang.

Håkon Moslet, musikksjef NRK Petre


Publisert 21.10.2002 15:22 - Oppdatert 28.10.2002 14:19


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no