Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 36: Avril Lavigne
Avril Lavigne er en av sommersesongens storselgere på det amerikanske platemarkedet. Men debutalbumet hennes bør ikke avvises som et billig ferdigprodukt av den grunn. "Let Go" er tøff, troverdig jenterock som stikker dypere enn merkelappen "skatergenerasjonens Alanis Morissette" skulle tilsi.

"Let Go" (Arista/BMG)
Hitlåta "Complicated" har de siste ukene gitt Petres programledere en vanskelig oppgave. For hvordan uttale Avril Lavigne? Petre var den første radiostasjonen her til lands som plukket opp "Complicated", forsommerens store listeklatrer på amerikanske radiostasjoner. Nå har debutalbumet passert over to millioner solgte i statene, og med stor sikkerhet går det mot stjernestatus i Europa også.

Guts og karakter

Årsakene er flere. Lavigne og hennes medhjelpere skriver sterke, umiddelbare låter. Her er like mange singler som på debutalbumet til, eh, Alanis Morissette, Avril synger låtene med guts og karakter. Man får følelsen av at hun er et ekte menneske med ekte følelser, på tross av at skatervideoen til "Complicated" er særdeles markedstilpasset. Og: produsentene har skjønt 2002-cluet: Ikke overproduser!

Hvorfor ikke M2M?

De første seks låtene på "Let Go" låter som singler alle som en. "Losing Grip", "Complicated", "Sk8er Boi", "I'm With You", "Mobile" og "Unwanted" er tenåringsrock på sitt beste; uredd, usnobbete, lettere naivt og rett på sak. Det er slik M2Ms andrealbum "The Big Room" burde ha hørtes ut hvis de hadde hatt smarte folk rundt seg.

Frihetsrock

M2Ms produsenter var opptatte av å frisere og å holde igjen. Lavignes album låter både mer kommersielt og mer ekte. "Let Go" er emosjonell og catchy frihetsrock fra en ungjente med klare gatesmarte kvaliteter. Avril er streit, men bra. Derfor har hun ukas album på Petre.

Av Håkon Moslet, Musikksjef NRK PetreLavigne kommer opprinnelig fra småbyen Napanee i Ontario, Canada. Hun ble oppdaget av sjefen for Arista Records, Antonio "LA" Reid", under et besøk i New York. Som 16-åring flyttet hun til Manhattan for å satse på karrieren. Etter det flyttet hun videre til Los Angeles.

Grunnlaget for karrieren ble ytterligere styrket da hun ble tatt inn i varmen hos Nettwerk Management, som fra før av har Dido og Coldplay i stallen. Avril Lavigne liker skating, som du nå kanskje har fått med deg, flere av sangene hennes handler om ex-kjærester, og hennes bruk av slips vil ganske sikkert få ringvirkninger i jentemoten det kommende året.


Publisert 02.09.2002 12:59


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no