Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 32: Blak Twang
Om du blander ordene ”West-India” og ”London”, forkorter det kraftig og legger det på en seng av gatekultur; ja, så har du det Englands mest erfarne MC fyller ørene dine med på Petre denne uken: WILDstyle. WoS Up? Blak Twang er klar for avspark!

Tøffe rappere fra London
”Her and her mother/starred on Ibiza Uncovered/swapping lovers”, er bare en av hverdagsobservasjonene Blak Twang tryller frem på sitt tredje album ”Kik Off”.
Blak Twang, a.k.a. Tony Rotton, a.k.a. Taipanic har holdt det gående fra sin base sør i London siden midt på 90-tallet. Etter samarbeid med blant andre, Wu-Tang Clan og Talib Kweli, står Tony atter en gang på egne ben.

Komplementaritet blir et sentralt begrep når man skal beskrive ”Kik Off”. Gledespredende dancehall på den ene siden og asfaltisert sosialrealisme på den andre, gir et bilde av et fullendt hip-hop album,
Kik Off Brotha
basert på resepten ”south-of-the-river-is-go”. Dette er albumet for deg som har tråkket ”uoppdagede” stier på backpackertur og som hater rap. Med andre ord er ”Kik Off” skiva som åpner døren inn til et hip-hop-univers bestående av alt annet enn slick MTV-soul og ditto fremferd.

Med seg på skiva har Tony den ekstremt vokabulære Est’Elle, Jamaica-greven Jahmali og den noe mer aggressive Mystro. 12. august er de i alt femten nye låtene som utgjør ”Kik Off” i butikken.

Av Mats Bugge, Musikkprodusent i Petre
På nett av Vilde Batzer, NRK Upunkt


Publisert 06.08.2002 14:18 - Oppdatert 06.08.2002 14:22


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no