Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 17: Kent
Kents femte album "Vapen och Ammunition" er et møte mellom en vakker melodi og en vakker melankoli. Ei plate som smyger seg inn på deg og blir en venn for livet.

Vapen & Ammunition
Kent er tilbake. ”Vapen och ammunition” er Kents femte studio-album. Mens mange band sliter med å lage det frykta andre-albumet, har Kent møtt det samme forventningspresset før de slapp sitt femte. Når de så leverer si beste plate siden starten for femten år siden, er det bare å ta av seg nisselua i respekt. Vi kan likeså godt stå med lua i hånda, for Kent har ingen planer om å gi seg med det første.

Funker som singler

”Vapen och Ammunition” er skarpladd med ti låter som er like varierte som de er fengende. Her er vakre kjærlighetsballader, drivende rocke-låter, en duett med Tityo og ei nidvise om Sverige. Kent har hatt som mål at alle låtene på plata skal kunne fungere som singler, og de starta med å gi ut det de mente var den minst kommersielle låten, ”Dom andra”.

Dagen derpå

Kent.
Folk ser ut til å like Kents ømme bakholdsholdsangrep, for plystringen har spredd seg som løvetannfrø i en sommerbris. Det er i hele tatt masse vår i denne plata. Ikke sånn vår der du drikker deg full på en holme og skriker, skåler og er en plage for omgivelsene. Mer en sånn vår dagen derpå. De dagene du bare ligger på ryggen i graset, og har det sånn fint vondt for du var litt høylydt og dum dagen før.

”Vapen & Ammunition” er et møte mellom en vakker melodi og en vakker melankoli. Ei plate som smyger seg inn på deg og blir en venn for livet. Derfor er den ukas album på NRK Petre denne uka. (Kent kommer på Quartfestivalen også!)

Av Njål Engesæth, Kaliber
Tilrettelagt for nett av Tor-Erling T. Ruud, NRK Upunkt


Publisert 22.04.2002 16:05 - Oppdatert 25.04.2002 10:45


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no