Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 15: Trail of dead
I motsetning til flesteparten av sine samtidige rockere med suksess, prøver The Trail of Dead å skape et mer avansert lydbilde enn kjappe gitarer og energisk tromming.

"And you will know us by the trail of dead" er fire unge gutter fra Austin, Texas. Alle kom fra sterkt religiøse familier og møttes i et kor som sang kristne hymner. De første innspillingene deres er også av slike hymner, men etter hvert ble de mer og mer eksperimentelle.

Mer avansert

På plata ”Source tags and codes” takker de band som Foo Fighters, The Strokes og White Stripes, og Trail of Dead beveger seg i det samme landskapet. Men selv om de befinner seg i det samme
Gutta etterlater seg en sti av død(støffe) fans.
området, går de sine egne veier. De har et mer avansert lydbilde enn de fleste av sine rocke-kollegaer, samtidig som de evner å beholde den gode melodien. Musikken de lager, reflekterer synet de har på hva som er god kunst.

Religiøst

Gutta fra Trail of Dead er slike intellektuelle unge menn du ser på brune kneiper omkransa av røyk og søte ex.phil-studiner som ser på storøyd på de mens de legger ut om tragedien av Gadamers død og Ny-klassismen renessanse. De har illustrert platecoveret sjølv, og tekstene har referanser til Baudelaire og Kundera, samt kristendom og buddhisme. Navnet, ”And you will know us by the trail of dead”, har de tatt fra en religiøs seremoni utført av Maya-indianere i et møte med det som trolig var norske vikinger.

Av Njål Engesæth, Kaliber
Tilrettelagt for nett av Tor-Erling T. Ruud, NRK Upunkt


Publisert 08.04.2002 15:57


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no