Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 10: Emmerhoff
Alle trodde Emmerhoff & The Melancholy Babies skulle bli allemannseie i 2000. Men så ble det stille. En stillhet som først nå blir brutt med ”Loose-Box” som er ukas album på Petre.

Året var 2000. Det var by:Larm. Byen var Bergen. Det regnet. Emmerhoff & The Melancholy Babies var bandet alle skulle se. Med platen ”Viva Revenge” og EP-en ”Vengeance” var de klare til å forføre resten av Norge etter å ha bygget opp et bra navn i Bergen. Men det endte ikke med platekontrakt slik pressen spådde og Gunnar Emmerhoff trodde. Det endte med en stillhet som ikke er brutt før nå. To år etter.

Ung og naiv

- Det ble en veldig overdreven hype rundt oss på by:Larm i Bergen. Jeg snakket med masse rare folk fra diverse store plateselskap som jeg nok ikke ville brukt så mye tid på i dag. Den gangen var jeg ganske ung og naiv. Men så lenge vi klarer å gi ut musikken selv og kan bestemme hvordan det skal høres ut er alt fint, forteller Emmerhoff.

Mørkt og trist

Nå er Emmerhoff & The Melancholy Babies tilbake med sin andre full-lengder. Den tredje hvis man regner med Gunnar Emmerhoffs soloalbum i 1996. Og ”Loose-box” skuffer ikke. Både cowboyhatten og banjoen er med, og det låter fremdeles som det alltid har gjort. Litt mørkt. Og litt trist.
Emmerhoff rocker.

- Det er noen mørke ting, men det finnes også noen lyspunkt i mørket… Vi har jobbet litt med å lage en mer aggressiv plate denne gangen. Stikkordet som produsent Jørgen Treen innprentet i oss under innspillingen var ”farlig”, så vi har forsøkt å lage en farligere plate enn den forrige.

Alt annet enn pop

Låten ”Baby Sinister” har allerede ligget på Petres spillelister i mange uker. Noe bandet ikke hadde regnet med.

- Jeg ble overrasket over playlistingen. Vi spiller jo alt annet enn pop. Men det er veldig hyggelig og veldig bra å få tung rotasjon på låten.

Går over lik

Bandet heter Emmerhoff & The Melancholy Babies. Platen heter “Loose Box”. Og kan man i det hele tatt unngå å gjøre det bra når innstillingen er som følger:
- Det er blodig alvor så det holder. Det er 150 prosent og musikken betyr alt for meg. Jeg går over lik for å få dette til. Det gjør jeg…

Av Totto Mjelde, Kaliber
Tilrettelagt for nett av Tor-Erling T. Ruud, Upunkt


Publisert 04.03.2002 14:36 - Oppdatert 05.03.2002 11:08


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no