Her er du: NRK.no > NRK P3 > Ekstremsport
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
EKSTREMSPORT HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
NM i halfpipe, Kongsberg, 25. og 26.mars 2006
-Vi er strålende fornøyd med arrangementet på Kongsberg. Norge har snowboardtalenter i verdenstoppen og det var moro å se dem på hjemmebane!

FOTO: Se bilder fra NM her!

Norges Snowboardforbund, i samarbeid med Kongsberg Idretts Forening og Kongsberg Skisenter, inviterte denne helga Norges snowboardelite til NM i halfpipe. Alle aldrestrinn var representert, yngre junior, junior (som i følge speekerne også er kaldt sæggebukse klassen), senior, og til og med old-school. Sammen gav de publikum to underholdende dager med mye høye airs, syke spins, ville flipper, og heftige dobbelgrabs; her fikk vi se "truck driver" og "dobbel nose grab" bli utført med stor kontroll. Det ble også landet en smood 1080 ( tre rotasjoner..). Vi i publikum var godt fornøyd.

Foto: Tom Øverlie, NRK


Strålende sol på lørdag

Lørdag var kvalifiseringsdag, i strålende sol. Det ble nikket og småsnakket forventningsfullt bak store solbriller og goggels med speilglass.
Været ble desverre noe slappere på søndagen, finaledagen. Speekeren var også litt slappere denne dagen, der han kommenterte hele semifinalen fra vannrett posisjon oppe på dommerbua. Men kommentarene og innspillene hans var som alltid til å trekke på smilet av, og stemningen fra de som hadde møtt opp var heller ikke til å klage på. I ekte snowboardånd ble prestasjonene applaudert, og honorert med klapp på skulderen, fra både publikum, utøvere, og arrangører.

Flinke juniorer

-Vi er strålende fornøyd med arrangementet på Kongsberg. Det var mye god kjøring. Blant gutta var det spesielt juniorene som hevdet seg. Norge har snowboardtalenter i verdenstoppen og det var moro å se dem på hjemmebane,
kommenterte en smilende presseansvarlig i Snowboardforbundet; Dagfrid Forberg

Endelig kongepokal til jentene

I flere år har det ikke vært mulig å dele ut kongepokal til de jentene som har vunnet seniorklassen, det har rett og slett har vært for få kjørere i denne klassen. Men i år ble det endelig utdelt kongepokal til både jentene og guttene. Dette ble gjort mulig ved at juniorklassen og seniorklassen ble slått sammen, og at alle dermed ble dømt etter samme skala.
For guttene var det junioren Erik - Johan Botner, også kaldt Bottolf, som stakk av med seieren, og blant jentene gikk den til Lisa Wiik.

Foto: Tom Øverlie, NRK


Kult at jeg vant over seniorene

- Jeg tenkte ikke så mye på at jeg kunne vinne kongepokalen før jeg skulle kjøre, jeg kjører jo mest bare for å ha det gøy. Men det var veldig kult at jeg vant den over seniorene! Sier Bottolf.
-Jeg er godt fornøyd med arrangementet også, nivået har blitt høyt, og det er bra. Spesielt kult var Halvards run. Nå skal jeg være i Colorado til 20 april, og bli filmet til en ny snowboardfilm.

12åring best blant juniorjentene

Andre prestasjoner som bør nevnes er førsteplassen i senior gutter; endelig fikk Halvor Skramstad Lunn sin plass øverst på pallen. Landslagsgutten har slitt 2. plassen i år etter år, men fikk sikret etterdømmet sitt nå i sitt siste NM som utøver på snowboardlandslaget.
Også Silje Norendal fra Kongsberg snowboardklubb gjorde seg bemerket i dette NM. 12 åringen var klart best blant de yngre juniorjentene. Det må nevnes at hun ikke bare har utmerket seg denne helga, jenta har kommet på 1. plass i alle de ulike snowboardgrenene denne sesongen, og fikk med det også med seg all round prisen i sin klasse. Norge trenger jenter med slik guts!

Foto: Tom Øverlie, NRK


Av Venke Sortland
Foto av Tom Øverlie, NRK
På nett av Gunhild Sørensen, NRK


Publisert 28.03.2006 11:53 - Oppdatert 28.03.2006 11:56


hvit pixel 1 x 1
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no