Her er du: NRK.no > NRK P3 > Ekstremsport
UPUNKT_HOVEDMENY_04_DEL1
EKSTREMSPORT HEAD
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ekstremsportveko 2002
BASE-hoppere knuste verdensrekord
Fem nordmenn og to svensker sørget for Ekstremsportvekos første verdensrekord under BASE-hoppingen på Nebbet i Guddvangen torsdag. For første gang har syv vingehoppere hoppet samtidig fra samme fjellknaus. Se video av den historiske og spektakulære begivenheten.

Sola dukket opp for første gang under årets Ekstremsportvekos i Voss og sørget for at torsdagen i Guddvangen ble ukas beste dag så langt. En liten koloni BASE-hoppere ble fraktet i skytteltrafikk med helikopter opp til 1000 meter høye Guddvangen for å kaste seg utenfor Nebbet med BASE-riggen på ryggen.

Unionsboogie

Tom Erik Heimen, Martin Rosén, Stein Olsen, Mikael Nordqvist, Ingar Strand og ekstremsportukas BASE-hopp-sjef Bjørn Magne Bryn arrangerte en aldri så liten unionsboogie for å knuse den svenske verdensrekorden. Seks svensker satte nylig rekorden da de hoppet samtidig iført den spesielle vingedrakten som forvandler BASE-hopperne til noe á la flygeekorn under turen ned fjellveggen.

Vinger for pengene

Med sola i panna og en perfekt exit ble rekordforsøket verdensrekord gjennom et knirkefritt BASE-hopp. For tilskuerne på bakken ble hoppingen et spektakulær syn da de syv vingehopperne fikk utnyttet flyegenskapene i "vingene" de har mellom beina og armene på de spesialsydde hoppdressene og fløy utover dalen i over 40 sekunder før de hang i skjerm.

- Hoppingen var bra. Separasjon var god og landingen trygg, sa en smørblid BASE-sjef Bjørn Magne Bryn etter verdensrekordhoppet.

Av Ken Håkegård, NRK Upunkt


Publisert 28.06.2002 16:33 - Oppdatert 02.06.2005 16:05


hvit pixel 1 x 1
LENKER
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no