P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Fagforeningsmann i 20 år

- Det var mer solidaritet før, nå er folk opptatt av å karre til seg. Det mener Odd Oskarsen. Han er femte kandidat fra Finnmark til P1-regjeringa.

Publisert 31.05.2005 18:57.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Jenny Duesund

NAVN: Odd Oskarsen

ALDER: 46år

BOSTED: Hammerfest

SIVIL STATUS: Gift

BARN: 4 stykker

STILLING: Opprinnelig kokk, frikjøpt tillitsvalgt i Helse Nord og Helse Finnmark

FORBILDE: Einar Gerhardsen og Trygve Bratteli, den gamle garden av arbeiderbevegelsen hadde forstålsen av hva som var nødvendig og tok de rette grepene. Det var mer solidaritet den gangen.

FRITIDSINTERESSER: Famile og jakt og fiske

MEST STOLT AV I EGET LIV : Familien og at vi alle er friske

MEST BEKYMRET FOR NORGE I FRAMTIDEN: Velferdsnedbyggingen bekymrer meg. Nå reverseres den utviklingen og de ordningene vi har hatt ganske kraftig på mange felt og det betyr at de som faller utenfor blir fattigere og fattigere

GJØR MEG MEST GLAD: Hyggelig selskap med familie og venner

PROVOSERER MEG MEST: Urettferdighet. Uansett hvor det måtte skje og hvem som blir rammet. Det kan være i arbeidslivet der arbeidstakere blir behandlet på en urett måte.

DET VIKTIGSTE I MIN TRO: Jeg er oppvokst i et læstadianske hjem, gudstoren er ikke like sterk i dag, men det ligger jo til grunn fra barndommen. Det er interessant når man er i kirka og ber fader vår- vi ber om at vår herre må la sin vilje skje gjennom meg og deg

NORDMENNS BESTE SIDER: De er selvgode- det kan være både positivt og negativt!

FORDELER: Olje og gass bør vi utnytte bedre. Naturen vi har kan vi også selge på en mer positiv måte.

KJERNEVERDIER I FORHOLDET MELLOM ALLE SLAGS FOLK I TIDA FREMOVER: Solidaritet. Vi må få bukt med hverdagsrasismen som er svært uheldig, vi er alle skapt av en gud og rasismen fører ikke noe godt med seg.

HVA KJENNETEGNER NORGE I VERDEN OM HUNDRE ÅR: Om hundre år kan mye ha skjedd, men jeg håper vi alle har det godt og at Norge fremdeles er et rikt land.

Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no